Assistent till Högkvarteret

Om tjänsten


Hos oss blir du en viktig pusselbit i Försvarsmaktens vision; för ett starkare försvar - möter varje hot, klarar varje utmaning. Det är vi som tillsammans får det att hända. Allvar och ansvar i ett positivt samarbetsklimat där vi alla är kunniga, öppna och engagerade.
Hälsa och personlig utveckling är viktig för såväl oss anställda som vår arbetsgivare.

Om enheten
Försvarsstabens strategienhet är en del av Försvarsmaktens Högkvarter. Enheten ansvarar bland annat för att inrikta och följa upp underlag för Överbefälhavarens strategiska ledning, myndighetens arbete med försvarsplanering, strategiska planering, policy för internationella relationer, samordning av de militärstrategiska funktionerna, studier, forskning och utveckling samt leda cyberförsvaret. Strategienhetens stabssektion har till uppgift att stödja chefen för enheten genom att ta emot, analysera, fördela, samordna och följa upp arbetet mellan enhetens olika avdelningar och se till att rätt underlag levereras med rätt kvalitét, i rätt tid och till rätt plats. Strategienheten består av cirka 180 militära och civila medarbetare placerade vid Högkvarteret i Stockholm och på olika internationella staber i övriga världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som assistent vid stabssektionen kommer du främst att stödja stabschefen med administrativa uppgifter, exempelvis protokollskrivning, göra beställningar i Försvarsmaktens olika affärssystem (PRIO), samt fylla i rapporter i olika former. Arbetet som assistent vid stabssektionen innebär att vara en i teamet som bland annat tar emot, analyserar, fördelar och följer upp uppgifter vid enheten samt har kontakt med olika ledningsnivåer och staber i Högkvarteret. Med anledning av omvärldsläget, kommande natoanslutning, det aktiva försvaret och Försvarsmaktens tillväxt så ställs höga krav på ett flexibelt arbetssätt i ett högt tempo.

Exempel på arbetsuppgifter
Stödja chefer, enheten, avdelningar och stabssektionen med att:
- Hantera enhetens uppgifter i olika stabsstödssystem (Outlook, VIDAR, SWECCIS, ISUS)
- Administrera enhetens olika tekniska system
- Boka lokaler, resor, göra beställningar m.m.
- Hålla ordning i gemensamma utrymmen
- Stödja vid protokoll- och rapportskrivande
- Föra lägesbilder och tablåer

KRAV
Kvalifikationer
 • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning
 • Relevant och aktuell erfarenhet av administrativ och serviceinriktad roll
 • Goda kunskaper inom MS Office, Sharepoint
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper
För att passa i befattningen krävs att du är flexibel, stresstålig, serviceinriktad och har en god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du är prestigelös och tycker om att samarbeta med andra, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt med eget ansvar. Stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Tjänsten är inte förenlig med arbete på distans, utan bedrivs vid Högkvarteret, i Stockholm.

MERITERANDE
 • Erfarenhet av arbete i Högkvarteret, försvarsgrens-, eller stridskraftsstab
 • Erfarenhet av FM ärendehanteringssystem VIDAR och PRIO
 • Utbildning och erfarenhet av SWECCIS och ISUS

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Anställningen inleds med provanställning om du inte är anställd i Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. 

Upplysningar om befattningen
Anita Grunwald

Information om rekryteringsprocessen
Ann Hedwall

Fackliga företrädare
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
Samtliga ovan nås via växeln på 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 februari 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan