2.IT-Försvarsförbandet söker Rekryteringskoordinator

Om tjänsten

OM TJÄNSTEN
Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vi söker nu en Rekryteringskoordinator till 2. IT-försvarsförbandet (ITF). 2.ITF är ett förband under uppstart där IT-säkerhet är kärnverksamheten och inte enbart en stödjande funktion. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens IT-system genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som rekryteringskoordinator kommer du att arbeta med att driva och hålla samman hela rekryteringsprocessen från början till slut. Det innefattar bland annat att tillsammans med rekryterande chef göra behovsanalys, upprätta kravprofil och skriva annonser. Du kommer även vara den som håller i intervjuerna och som har kontakt med de kandidater som söker till förbandet. Arbetet innefattar både att vara ett konsultativt stöd till förbandets chefer inom rekrytering samt att upprätthålla de administrativa uppgifter som är kopplade till rekryteringsprocessen.

En del av ditt arbete kommer också vara att proaktivt söka, identifiera och attrahera kandidater i olika nätverk och kanaler. Du kommer även ha ansvar för förbandets attraktionsskapande aktiviteter, såsom rekryteringskampanjer och mässor.

Kompetenskrav

 • Högskoleutbildning i beteendevetenskap/personalvetenskap eller annan motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att på ett självständigt sätt arbeta med hela rekryteringsprocessen
 • Erfarenhet av att ha genomfört kompetensbaserade intervjuer
 • God erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av HR-arbete från en organiation inom IT/Tech branchen
 • Erfarenhet av att arbeta med search för att hitta kandidater
 • Erfarenhet av att arbeta med attraktionsskapande aktiviteter, ex mässor, rekryteringskampanjer
 • Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse för människor och personbedömning. Då du kommer ingå i ett mindre HR-team ser vi att du behöver trivas i att arbeta tillsammans med andra. För oss är det en självklarhet att vi är flexibla, prestigelösa och att vi hjälper varandra när det behövs. Rollen innefattar mycket kontakter med både kandidater och chefer och vi ser därför att du är en person som är social och trygg med en hög säkerhetsmedvetenhet. Då vi arbetar utifrån en tydlig rekryteringsprocess behöver du trivas i att arbeta processenligt och att vara strukturerad i ditt arbete.

Vad vi kan erbjuda dig

 • Ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet
 • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna lösa de tilldelade arbetsuppgifter till den nivå som krävs
 • En arbetsplats som präglas av en stark gemenskap
 • Årlig utbildningsplan som du själv styr över
 • Möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid
 • Stort fokus på bra balans mellan arbete och privatliv

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 2.ITF för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten

Placeringsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Välkommen in med din ansökan senast den 3 mars. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: 2itf-rekrytering@mil.se, ange referens 2403 på din ansökan.

 

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 februari 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan