HR-generalist till Mellersta Militärregionen

Om tjänsten

HR-avdelningen på Mellersta Militärregionen behöver stärkas upp med en HR-generalist.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR generalist arbetar du med att ge ett verksamhetsnära stöd till cheferna i deras arbetsgivarroll vid de enheter som du stödjer. Arbetet innebär såväl ett operativt som ett långsiktigt perspektiv där du arbetar brett inom hela HR området så som exempelvis lönebildning, kompetensförsörjning och arbetsrätt. Du ingår i förbandets HR avdelning och kommer att arbeta tillsammans med övriga HR kollegor. Utöver ditt arbete mot dina enheter kommer du även att arbeta övergripande med andra frågor beroende på din bakgrund och intresse.

Kvalifikationer krav

 • Relevant högskoleutbildning, företrädelsevis inom HR området, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God administrativ förmåga
 • Körkort lägst klass B.

Meriterande

 • Erfarenheter av HR inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av HR-systemen, SAP och ReachMee.

Personliga egenskaper

Du har ett coachande förhållningssätt och förmåga att utgöra ett adekvat stöd även när du inte besitter detaljkunskaper om verksamheten genom att ständigt bidra med nya eller andra perspektiv. Arbetet kräver att du är kommunikativ och lyhörd samt att du har en hög integritet. Du har en förmåga att kunna växla mellan ett strategiskt och långsiktigt arbete med en direkt händelsestyrd verksamhet. Det är även viktigt att du trivs med att hålla många bollar i luften samtidigt. Du är resultatorienterad, har stark initiativkraft och en hög integritet. Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Verksamhetsort: Kungsängen
Tillträde: Efter överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Anställningsformen är civilanställning. Tjänstgöringen omfattar 100%.

Detta är en SÄVA-anställning med goda chanser till att övergå till en tillsvidareanställning. Internutbildning och resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar
Förfrågningar om befattningen; HR chef Mona Khojasteh Hallén, nås via FM växel 0455-85 000.

Facklig företrädare
OFR/O Per-Erik Pallin
OFR/S Kenneth Hartikainen
SEKO Lise-Lott Larsson
SACO Margaretha Hessling

Samtliga nås via växel 0455-85000

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-04.  Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 februari 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan