Förrådsarbetare till Servicesektion med inriktning till vår bilpools grupp

Om tjänsten

 

Om enheten
Försörjningsavdelningen tillhör Logistikenheten som planerar, bereder, genomför och följer upp all materielförsörjning och teknisk tjänst för samtliga förband inom Garnison Enköping.

Försörjningsavdelningen består av 3 sektioner: Service, Gods och Insats Organisation vars syfte är att bidra till en starkare och mer redundant försvarsmakt genom en väl fungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjning och krig. Avdelningen består idag av 59 person med blandade åldrar, kompetenser och bakgrund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
-Genomför redovisning av förnödenheter i FM's redovisningssystem
-Genomför vård av fordon i vår bilpools park
-Genomför enklare skadesökningar och ev. enklare reparationer
-Inventering och registervård
-Stödjer arbetet med personlig utrusning för de anställda i FM samt värnpliktiga
-Stödjande funktion inom Försörjningsavdelningen

Utbildning
Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.

Kvalifikationskrav

 • Mycket goda datakunskaper, allt ifrån Microsoft Office till systemstöd i SAP miljö eller som vi bedömer liknande.
 • Körkort B (manuell)
 • Tidigare erfarenheter inom förrådshållning och/eller logistik

Meriterande

 • Erfarenhet av att hantera Försvarsmaktens redovisningssystem Prio (SAP)
 • Truckkort
 • Körkort C
 • Tidigare arbetat med Försvarsmaktens materiel
 • Tidigare militär bakgrund alt. genomfört värnplikt

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är handlingskraftig och har stort sinne för ordning och reda.Du besitter förmågan att ta egna initiativ och du kan ta beslut och är självgående. På vår sektion är det ofta ett högt tempo och snabba beslut kan behöva tas, så du är bra på att behålla lugnet även i stressade situationer. 
Tillsammans med din arbetsgrupp ska du säkerställa att vi levererar enligt tidsplan och att vi når våra mål.
Du har förmågan att förstå hur dina handlingar och dina beslut påverkar hela organisationen. Du tänker helhet och utanför boxen. Du ser grupp som en styrka och en tillgång men är även trygg med att arbeta självständigt.

Vardagen kan präglas av högt arbetstempo och du tar ansvar för att tillsammans med din närmsta chef planera din arbetstid, arbetsuppgift och återhämtning. Där vi ser vikten av fysisk träning som en naturlig del i ditt liv.

Känner du att du passar in i rollen? I så fall tycker vi att du ska skicka in din ansökan redan idag! Vi ser framemot att läsa den! 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning i Enköping. Tjänsten omfattar heltid (40 tim./vecka) företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt §19 i Säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Arbete på annan ort kan förekomma.Tjänsten är en civil befattning.Tillträde efter överenskommelse. 

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Servicesektion: Hanna Jörgensen alt. Stf sektionschef Patrik Lindholm  
Samtliga ovan nås via växeln 0171- 15 70 00

Fackliga företrädare
OFR/O,OF Enköping  Magnus Johansson
OFR/S  Clarence Arnstedt
SACO  Carl-Johan Pettersson
SEKO  Christian Hedberg 
Samtliga fackliga representanter nås via växeln 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-31 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Intervjuer kommer ske löpande före sista ansökningsdag. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan