Kommendant

Om tjänsten

Vill du ta nästa steg i karriären, vara en del av något större och värdesätter att – med den du är och det du gör – få bidra till ett säkrare och bättre samhälle? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad - välkommen med din ansökan!

Förbandet Dalregementet
Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. Intill dess att regementet är utvecklat till full kapacitet, bland annat med nytt regementsområde, kommer verksamheten att präglas av kontinuerlig utveckling och förändring. Arbetssätt kommer till del förändras över tid för att anpassas till den växande organisationen och dess verksamhet.

Om enheten
Enhetens uppgift är att stödja Försvarsmakten i chefsstöd avseende bland annat kommendantturtjänst såsom administrativa göromål gällande besöksbokningar, hantering av gästande förband och förbandsbesök, kort- och nyckeladministration. Men även leda och stödja registratur med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tid.

Vi söker
Vi söker en kommendant med placering vid Dalregementets stab, Falun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som kommendant kommer du att ansvara för samordning av regementschefens, stabschefens samt enhets- och avdelningschefers behov av stabsstöd och underlag. Du har personalansvar för chefsstödsavdelningen samt våra timanställda med arbetare samt ansvara för material för besökare, hantverkare, städpersonal med flera. Du stöttar regementschefen och stabschefen vid inspektioner, förbandsbesök, kontroller och personalsamlingar.Kommendanten har en viktig roll i det administrativa stödet på regementet samt utveckling och vidmakthållande av stabens lokaler, beställningar, bokningar samt hantering av övriga arbetsuppgifter som förekommer inom avdelningen.

Kvalifikationer

- Erfarenhet av arbetsledande befattning
- God kännedom om den militära organisationen
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- God förmåga att arbeta i SAP (PRIO)
- B-körkort

Meriterande

- Tidigare tjänstgöring i en motsvarande befattning i Försvarsmakten på regementsnivå eller högre 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om ordning och reda, har ett strukturerat arbetssätt tillsammans med en positiv attityd och ett högt säkerhetstänkande. För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande med förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med lagarbete och  aktivt bidrar till gott samarbete och bra stämning i arbetslaget. Du är prestigelös och tycker om att stödja andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning tillämpas

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid med flextidsavtal

Arbetsort: Falun, men tjänsteresor kan förekomma

Beräknat tillträde: Efter överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tester kan eventuellt förekomma under rekryteringsprocessen.

Kontakt vid frågor gällande tjänsten
Övlt Lars Rutgersson, tel 070-982 62 45

Kontakt vid frågor om rekryteringsprocessen
HR-generalist Anette Patten, tel 070-738 75 67

Fackliga representanter
Kontaktas via växeln 08-788 75 00
OFR/O Henrik Eklund
OFR/S Kenneth Hartikainen
SACO Johan Gillemyr
SEKO Anna Löfgren

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-27.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1625. Regementet återetablerades 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 februari 2024
  • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
  • Förband: Dalregementet - I 13
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär/Civil
  • Sista ansökningsdag:2024-02-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan