SERE-instruktör till Försvarsmaktens Överlevnadsskola, K 3

Om tjänsten

Som SERE-instruktör arbetar du tillsammans med professionella och engagerade kollegor, där ni tillsammans känner ansvar för en viktig del i Försvarsmaktens verksamhet.

Om enheten
Försvarsmaktens Överlevnadsskola är en försvarsmaktsgemensam skola som har funktionsansvar för Personnel Recovery (PR) och SERE inom hela FM.

Personnel Recovery är ett paraplybegrepp som utgör summan av militära, diplomatiska och civila insatser för att undsätta och återintegrera isolerad personal under fred, kris och krig, nationellt såväl som internationellt.

SERE definierar taktik, teknik och procedurer som ger isolerad personal kunskap att överleva i olika miljöer, samt att undgå att bli tillfångatagna om ett sådant hot existerar. Om detta misslyckas ska den isolerade personalen ha kunskap att motstå exploatering, att praktisera uppförandekod och om situationen så medger, fly fångenskapen för att genomföra en egen eller assisterad undsättning och återvända med värdighet.

Skolan bedriver huvuddelen av sin utbildningsverksamhet i Karlsborg men genomför även utbildning på andra platser som exempelvis vinterutbildning i Norrland och öken/djungelutbildning utomlands. Resor i tjänsten förekommer.  

Vid Överlevnadsskolan arbetar ca 20 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som SERE instruktör ingår du i SERE-avdelningen som ansvarar för utbildningen av skolans kursdeltagare. SERE-instruktören genomför enskilda lektioner eller övningsmoment men kan också vara ansvarig för en hel kurs.

KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd officersutbildning
 • B-körkort
 • Utbildad SERE-instruktör vid Försvarsmaktens Överlevnadsskola

Personliga egenskaper
Du utför dina arbetsuppgifter på ett noggrant sätt, men har även förmåga att vara flexibel. Det är viktigt att du som SERE-instruktör är självgående och drivande, men också kan arbeta väl i grupp. Att ha egen god fysisk prestationsförmåga är en viktig egenskap. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Personnel recovery-officer (PRO)
 • God datavana (officepaketet)
 • Förarbevis för minibuss, skoter, Lptgb
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från liknande verksamhet
 • Tidigare erfarenhet som lärare/instruktör vid FM Överlevnadsskola
 • Relevanta utbildningar, såsom firningsinstruktör

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. Sysselsättningsgraden är heltid.

Befattningen är placerad i nivå OR6 på Försvarsmaktens Överlevnadsskola, K 3, Karlsborg.

Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan ges av skolchef Mj Jonas Månsson, 0505-451000 (växel). Information om rekryteringsprocessen kan fås av HR-generalist Olivia Remmerth, 0505-451000 (växel).

Fackliga företrädare
OFR/O, Tomas Ullfjord

OFR/S Mikael Ekelund

SACO, Annlee Karlström

Samtliga nås via 0505-45 10 00 (växel).

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-23. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2024
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan