Kompanichef till I 21 Jämtlands Fältjägarkår

Om tjänsten

Nu söker vi en Kompanichef till I 21 Jämtlands Fältjägarkår. 

Som kompanichef på I 21 Jämtlands Fältjägarkår utgör du en viktig del på förbandet, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning.

Du leder grundutbildningen av värnpliktiga vid Jämtlands Fältjägarkår, Västernorrlands regemente I 21, i Östersund. Du ansvarar för att utbilda, vidmakthålla och utveckla kompaniet för att nå fastställda förmågekrav samt lösa tilldelade stöduppgifter. Du har såväl personal- som materielansvar och rapporterar till chefen för Jämtlands Fältjägarkår.

Kvalifikationer

Officersexamen, OF 2
Körkort B
 

Meriterande

Tidigare erfarenhet av arbete inom kompaniledning och/eller som plutonchef
Bakgrund vid skytteförband
God förmåga att använda MS Office
 

Personliga egenskaper

För att du ska kunna leda och fördela arbetet på kompaniet ser vi att du bör vara flexibel, kunna hantera flera arbetsuppgifter samt ha en utvecklad förmåga att kommunicera, strukturera och analysera.

Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet.

Ditt engagemang och kunskap behövs för att tillsammans med övriga medarbetare vidareutveckla förbandet. Vi tror att du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxling i att arbeta både självständigt såväl som i samarbete med kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en militär tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Vid eventuell återanställning av tidigare yrkesofficer inleds anställningen med sex månaders provanställning.

Din arbetsort kommer att vara Östersund.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbete bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

I 21 värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast 2024-04-01

Upplysningar om befattningen

Håkan Kjellsson som kontaktas via växeln 0505-45 10 00

Fackliga företrädare

Mattias Larsson, OF 070-419 28 06

Gretel Bill, SACO 073- 082 81 04

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 mars 2024
  • Plats: Östersund, Jämtlands län, Sverige
  • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan