Serviceman/-kvinna

Om tjänsten

Vill du vara med och bidra till Försvarsmaktens tillväxt?

Försvarsmakten har till uppgift att försvara Sverige mot väpnat angrepp samt att stödja samhället i olika typer av krissituationer. Detta ställer krav på olika former av infrastruktur, förutsättningarna för varje enskilt objekt kommer därför att skilja sig åt och bidra till en spännande vardag.

Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Vi använder oss av flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Garnisonsstödsenheten vid I 19 ansvarar bl a för drift och vidmakthållande av skjutfält från Kiruna i norr till Härnösand i söder och söker en serviceman/-kvinna med placering vid Lombens skjutfält i Kalix.

Om enheten

Garnisonsstödsenheten tillhör Norrbottens Regemente och stödjer verksamheten med kundmottagning, utbildningsanordningar, övnings- och skjutfält, simulatorer, idrott och friskvård, vakt och transportskydd samt expedition/arkiv. Enheten svarar också för miljöarbete, kontakter med civila markägare samt bevakar Försvarsmaktens behov avseende fysisk planering regionalt.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en serviceman/-kvinna som ska bemanna skjutsäkerhetscentral och kundmottagning med in- och utlämning av målmateriel, stänga skjutfält, drift och underhåll av maskiner, skjutbanor, skjutfält och målmateriel, arbete med olika typer av entreprenadmaskiner, svetsning, träarbeten m m samt omhändertagande och oskadliggörande av ej detonerade ammunitionseffekter.

Kvalifikationer

Krav

 • Fullständig grundskoleutbildning
 • Körkort klass B

Personliga egenskaper

Som serviceman/-kvinna vill vi att du är noggrann, ansvarsfull, självständig, kreativ problemlösare, samarbetsvillig och serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande

 • God datorvana främst i MS Office
 • Gymnasiekompetens gärna Fordonslinje med transportinriktning
 • Militärt förarbevis för bandvagn 206-208
 • Utbildning i svetsning och träarbeten
 • Dokumenterad utbildning i arbete med röj- och motorsåg
 • Intyg (utbildning) för hjullastare
 • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU)
 • Ammunitionsröjningsutbildning

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid 100 %
Placeringsort: Lombens skjutfält, Kalix

Tillträde enligt överenskommelse.

Det förekommer inslag av ensamarbete och tjänstgöring under kvällar och helger. Du behöver ha god fysisk förmåga.

Resor förekommer och arbete vid samtliga skjutfält mellan Kiruna och Härnösand.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen.

Mikael Larsson, som kontaktas via växeln 0505-45 10 00.

Fackliga företrädare
Kontaktas via växeln: 0505-45 10 00
OF-Bothnia, Mikael Lundsten

Försvarsförbundet, Annelie Forshage

Seko Försvar, Susanne Thunberg

SACO F , Björn Astermo

Övrigt

Välkommen med din ansökan med personligt brev, CV, bestyrkta betygskopior samt de handlingar och referenser du i övrigt önskar åberopa.

Vi tillämpar Individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag

Ansökan ska vara Försvarsmakten tillhanda senast 2024-04-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 april 2024
 • Plats: Kalix, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan