Tidvis tjänstgörande gruppbefäl och soldat (GSS T)

Om tjänsten

Bodens Artilleriregemente A 8 är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning och Close air support. Vid regementet finns en stab, Artilleriets stridsskola och en artilleribataljon bestående av en bataljonsstab och tre kompanier. A 8 är placerat i Boden och vid regementet finns ca 300 kontinuerligt tjänstgörande och 500 tidvis tjänstgörande medarbetare. Vi står inför en stor tillväxt och söker dig som vill vara med på denna resa för att bidra till Sveriges försvarsförmåga.

A 8 utbildar personal till bland annat brigadernas artilleribataljoner i krigsorganisationen. I dagens säkerhetspolitiska läge ställs det högre krav på att våra förband är snabbt tillgängliga. Som tidvis tjänstgörande soldat (GSS/T) så bidrar du till den höga tillgängligheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som GSS/T varierar beroende på krigsbefattning. Som GSS/T anställs du vid A 8 och placeras vid något av våra kompanier i krigsorganisationen där du tjänstgör någon eller några veckor per år enligt en individuell tjänstgöringsplan. Din tjänstgöring kan till exempel komma att bestå av utbildning eller övning.

KRAV
Kvalifikationer
- Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning med goda vitsord
- Relevant militär befattningsutbildning
- Bedöms lämplig att anställa av förbandet
- Godkänd FM FysS
- Godkänd hälsoundersökning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, initiativtagande och professionell.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
- Körkort B

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: enligt lagen om anställning av tidvis tjänstgörande gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/T).
Omfattning: tidvis tjänstgöring (deltidssoldat)
Lön: individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.
Startdatum: 2024-08-05
Anställningskategori: GSS/T

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se

Fackliga företrädare nås via växeln 0921-348 000
Ordförande Fackklubben Artilleristerna Janne Almgren
Ordförande Seko Försvar Boden: Susanne Thunberg
Ledamot Försvarsförbundet Boden: Liz Lovag
Ordförande SAKO: Carina Gabrielsson

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Bodens Artilleriregemente, A 8, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål på långa avstånd och med hög precision. A 8 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 mars 2024
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Bodens Artilleriregemente - A 8
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Deltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan