Materiel-/hjälpmekaniker (GSS/K) till Specialflygskvadron Malmen, Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

F 7 Specialflygskvadron i Linköping söker materielmekaniker/hjälpmekaniker efter GU 23-24 eller tidigare avslutad värnplikt.

Vi kan erbjuda dig ett arbete som är väldigt varierande och där vi alltid arbetar med skarp verksamhet. Gillar du samarbete, har viljan att utvecklas och ta ansvar är vi arbetsplatsen för dig!

Om skvadronen

Vid Specialflygskvadron bedrivs flygtjänst med radar- och signalspaning, transportflygverksamhet, flygunderhållstjänst och arbete med fortsatt luftvärdighet.

Specialflygskvadronen är ett insatsförband som med kort varsel kan sättas in i insatser både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materielmekaniker/hjälpmekaniker stödjer du skvadronen med förebyggande och avhjälpande underhåll på aggregat, kringutrustning till flygplan samt verktyg. Arbetsuppgifterna innebär även tillsyn och underhåll på fordon, truckar, hjullastare samt gemensam materiel. Som materielmekaniker/hjälpmekaniker arbetar du tillsammans med en materieltekniker som arbetsleder dig.

Arbetet som GSS/K är omväxlande och innebär att du också deltar i den dagliga tjänsten på skvadronen som innebär fortsatt strids- och soldatutbildning. Vårdar utrustning och materiel. Deltar i övningar.

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
 • Svenskt medborgarskap
 • Körkort B för manuell växellåda

Personliga egenskaper

Du ska tycka om att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Du är öppen för nya lösningar och är kreativ.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.
Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Meriterande

 • Befattningsutbildning mot sökt befattning
 • God datorvana

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.

Anställningen inleds med en provanställning i 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort Linköping.

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Ytterligare upplysningar om befattningarna maila: specialflyget@mil.se

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson

SACO, Ulf Svensson

SEKO, Erling Svensson

Samtliga nås via växeln tfn 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 juni 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan