Civil flygmekaniker

Om tjänsten

 

Vi söker flygmekaniker till våra tillsynslag på flygverkstaden, där spelar vi en avgörande roll för försvarsmaktens flygtid.
Ett förebyggande uppdrag där vi arbetar med stark gemenskap för rätt kvalitet, hög säkerhet och inom utsatt tid.

Om enheten
1. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. Enheten består av enhetsledning, 11.- och 12. Flygunderhållskompaniet, Flygverkstaden samt  Tillgänglighetsgrupp 94.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer tillhöra Flygverkstaden, där vi är 70 medarbetare uppdelat på 4 sektioner, där kommer du ingå i sektionen som ansvarar för genomförandet av tungt underhåll på flygplan JAS 39 innefattande förebyggande underhåll, modifieringar och reparationer i moderna verkstadslokaler. Tjänsten kräver hög samarbetsförmåga, högt säkerhetstänk och noggrannhet.

Vi erbjuder dig
Ett flexibelt arbete med stor ansvarskänsla i en föränderlig miljö med stor utvecklingsmöjlighet i en tid då flygvapnet utvecklas både i storlek och ny teknik. Din arbetsmiljö är ett prioriteringsområde hos oss och att upprätthålla en god fysisk standard genom träning är en naturlig del av dina arbetsuppgifter. Möjlighet till anpassat arbetsschema finns.

KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasieutbildning
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska
 • Godkänd härdplastundersökning (genomförs i samband med anställning)
 • Körkort klass B manuell växellåda

Personliga egenskaper

 • Du är tekniskt intresserad
 • Som person är du engagerad, målmedveten, strukturerad, hänsynsfull och har en god samarbetsförmåga
 • All anställd personal skall stå bakom vår värdegrund

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Flygteknisk gymnasieutbildning
 • Erfarenhet av flygunderhåll
 • Erfarenhet av tekniskt underhållsarbete
 • Genomförd värnplikt eller Grundläggande Militärutbildning i Sverige

Övrigt

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. (för ej redan anställda i försvarsmakten)
 • Typ av befattning: Civil.
 • Omfattning: 100%.
 • Arbetsort: F 7 Såtenäs.
 • Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Martin Sävhage
Admir Sacic
Sonny Antonsson

Ovan personer nås på telefon 0510-47 70 00

Information om rekryteringsprocessen
Martin Sävhage 0510-47 70 00

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-30. Din ansökan bör innehålla CV, aktuella behörigheter, gymnasiebetyg samt ev. betyg från högskola/universitet, intyg/betyg från annan meriterande utbildning och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 februari 2024
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan