Kompanichef sökes till Stabskompani vid F16

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Ett ansvarsfullt och omväxlande arbete med möjlighet till både professionell och personlig utveckling i en dynamisk arbetsmiljö

Om enheten

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att luftbevaka svenskt luftrum och leda stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar runtom i landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kompanichef för Stabskompaniet ansvarar du under Chefen 161.Strilbataljonen för ledning, samordning och stöd vid den verksamhet Strilbataljonen bedriver i Bålsta. Du fungerar även som anläggningens Kommendant och platschef för organisationer och övriga verksamheter vid verksamhetsstället.

Du ansvarar, leder och samordnar verksamheten inom  områdena; säkerhetstjänst (säkerhetsskydds-, informationssäkerhets-, IT-säkerhets- och signalskyddstjänst), logistik (sjukvård, transporter, försörjning, teknisk tjänst, infra). Tjänsten omfattar även personal- och arbetsgivaransvar.

Utöver att leda stabskompaniets personal ingår även att säkerställa uppfyllandet av förvaltningsstyrda krav, utveckla och vidmakthålla lokala bestämmelser/styrdokument och direktiv, budgetera och följa upp anläggningsgemensam ekonomi.

KRAV
Kvalifikationer

 • Yrkesofficersexamen, OF3
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana
 • B-körkort


Personliga egenskaper

För att trivas som stabskompanichef är det viktigt att du är kommunikativ, energisk, trivs med att skapa nya kontakter samt har god samarbetsförmåga. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

MERITERANDE 

 • Tidigare tjänstgöring i Flygvapnet.
 • God kunskap och erfarenhet om FM och FortV infraprocess.
 • God kunskap om Försvarsmaktens och Flygvapnets lednings- och IT-system.
 • Kunskap och erfarenhet om säkerhetstjänst.
 • Kunskap om fortifikatoriskt skydd och fortifikatoriskt skyddade anläggningar.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform
: Tillsvidareanställning som kan inledas med en provanställning på 6 månader
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Bålsta
Tillträdesdatum: September 2024 eller enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef 1616.Stabskompani, Tomas Axelsson
Tel: 0505-451000 (växel)

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Amanda Rahlén
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, nås via växeln 018-19 60 00.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO Jens Larsson, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 april 2024
 • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan