It-säkerhetspecialist Must

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Must ger regeringen och Försvarsmakten unika beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges säkerhet. Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. 

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi vet att verkligheten är föränderlig, att vi aldrig får sluta utvecklas och att vårt uppdrag innebär att du ständigt måste ligga i teknikens framkant. Därför erbjuder vi mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och för dig att specialisera dig på det som just du brinner för. Hos oss finns också flexibla arbetstider, balans mellan arbete och fritid, och ett stort mått av frihet under ansvar. Vi erbjuder även goda friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning på arbetstid. Duktiga kollegor, långsiktighet och bra förutsättningar i övrigt för att åstadkomma exceptionella resultat är anledningen till att våra medarbetare stannar kvar hos oss. 

Arbetsuppgifter
Våra team består av medarbetare med mycket hög kompetens, ett starkt driv och med en vilja att ständigt utvecklas för att möta dagens och morgondagens cyberhot. Tillsammans med kollegorna kommer du att arbeta med komplexa säkerhetshot i kritisk infrastruktur och samhällsviktiga applikationer. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för teknik i allmänhet och ethical hacking i synnerhet. Du har goda kunskaper i säkerhetstestning av applikationer men får gärna ha en bakgrund inom bredare och mer komplex red teaming och avancerade tester av nätverk och infrastruktur. 

Givetvis har du god förmåga att använda och felsöka flera olika typer av operativsystem och tillhörande systemnära applikationer och tjänster. Att behärska något/några scriptspråk är nödvändigt, men det är klart meriterande om du även har erfarenhet av att utveckla i exempelvis C/C++. 

Kompetensutveckling av dig själv och dina kollegor är en viktig del av arbetsuppgifterna vilket innebär deltagande i interna och externa utbildningar, techkonferenser etc. Har du även en drivkraft att lära andra är det ett stort plus. 

Personliga egenskaper
Som person är du initiativtagande, resultatdriven och trivs med att samarbeta med andra. Du arbetar gärna med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Du har ett nytänkande och en kreativitet som kan omsättas i praktiken och leder till resultat samt en förmåga att förbli motiverad och effektiv. Det är också viktigt att du som person är trygg, stabil, har självinsikt samt väl grundade och tydliga värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”It-säkerhetsspecialist 36147” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-30. Urval sker löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 mars 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan