Teknisk lärare Ledningssystem

Om tjänsten

Är du intresserad av teknik? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningssystem?  

I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska personal.  

Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen) och försvarsgrenar. Här finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som el, IT-säkerhet, trådlös kommunikation, server- och klienthantering, krypto och radar/sensorer. Gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt. Ledningssystemavdelningen består idag av medarbetare indelade i 3 sektioner.  Vi är en avdelning med stark avdelningsanda där samarbete är i fokus.  

Nu söker vi dig med driv och nyfikenhet 
med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta som kurschef/lärare och utbilda på teknisk tjänst inom ledningssystemområdet mot markarenan. Systemen är till stor del nätverksbaserade och installerade på fordonsplattformar och containerhytter och berör kunskapsområden som radioteknik, nätverksteknik och mätteknik. Vi kommer tillse att du erhåller relevant kompetens inom ledningsstödsystemen och utveckla den utifrån det som passar din bakgrund, vilja och önskemål såväl som organisationens behov.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Planera, administrera och genomföra teknisk utbildning på ledningsstödsystem inom främst markarenan för FM olika anställningskategorier (officerare, specialistofficerare, rekryter och civila)  
 • Arbeta med att utveckla och knyta an utbildningen till en militär kontext som kan kopplas mot krigsförbanden 
 • Kunna delta i utvecklingsarbete kopplat till utbildning på såväl nya som befintliga ledningsstödsystem 
 • Kunna utgöra ett stöd och vara rådgivare inom ditt/dina ledningsstödsystemsområden 
 • Kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser  

KRAV

Kvalifikationer  

 • Eftergymnasial utbildning inom telekommunikationsteknik/elektroteknik eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som av arbetsgivaren bedöms likvärdig 
 • Körkort klass B  
 • Arbetslivserfarenhet inom området telekommunikationsteknik/elektroteknik eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig  
 • Goda kunskaper och förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift  

Meriterande  

 • Erfarenhet av att planera och genomföra teknisk utbildning  
 • Pedagogisk erfarenhet 
 • Genomförd värnplikt/officersutbildning 
 • Teknisk kompetens inom Försvarsmaktens ledningsstödsystem  

Personliga egenskaper  
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du förstår sambandet mellan vad du förmedlar och hur det uppfattas och utvecklar andras förmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.   

Övrigt  
Detta är en tillsvidareanställning i en civilbefattning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad och inleds med 6 månaders provanställning och tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Resor nationellt och internationellt kan förekomma i befattningen. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad.   

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion och kunskapstest med anknytning till sökt befattning.  

Närmare upplysningar om befattningen lämnas av:

Sektionschef Mikael Helin (Ledningssystemavdelningen). Nås via växelnummer 08-788 75 00 .  

Fackliga företrädare 
SACO:  Håkan Eliasson 
OFR-S: Roland Kramer   
SEKO:  Jörgen Jansson 
OFR-O: Anders Norén 
Nås via växeln 08-788 75 00  

Ansökan 
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för denna befattning.  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 april 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan