GSS/K till Marinstaben Muskö

Om tjänsten

 

Vi söker er som vill bidra till marinens ledningsförmåga och lägesuppfattning. Om du dessutom vill utvecklas i din roll med mycket eget ansvar så är detta ett jobb för dig!

Om enheten
Ansvarar för att stödja Marinchefens behov av ledningsförmåga för Marinens förband. Vi ansvarar för att vidmakthålla och ge marinledningen en korrekt och aktuell bild av ledningsförmågan i marinen, såväl inom marinen som till andra försvarsgrenar, operativ ledning och internationella partners.

Marinstaben genomförde vid årsskiftet en omorganisation, varför sektionerna vid M6 är under uppbyggnad. Det innebär att du som medarbetare vid M6 kommer ha stora möjligheter att få vara med och forma sektionen och dess arbete. Rekrytering pågår i detta skede till såväl planerings- som ledningssystemssektionen vid M6, varför det är möjligt att ange vilken sektion som du önskar arbeta vid i samband med ansökan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet vid planeringssektionen innefattar bland annat sambandsplanering för övningar, framtagande av grund- och nätverksdata samt deltagande i gemensamma planeringslag för nationella och internationella aktiviteter.

Arbetet vid Ledningssystemssektionen innefattar bland annat drift- och underhållsplanering för marinens ledningsstödssystem och arbete i den marina operationscentralen (MOC). Vidare innefattar arbetet deltagande i genomförandet av övningar och annan verksamhet.

I tjänsten förekommer tjänsteresor inom Sverige, utrikes och oregelbundna arbetstider.

KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning (genomförd eller pågående) omfattande minst 9 månaders utbildningstid
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i svenska/engelska – såväl tal som skrift

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du trivs med att arbeta i ett arbetslag/vakt och fungerar bäst under frihet och ansvar inom givna gränser. Du uppskattar att få ta dig an nya uppgifter och förstår vikten av en given tidpunkt. Vi ser att du har en arbetsglädje, noggrannhet samt har en hög inlärningsförmåga och flexibilitet, då övnings- och insatsmiljö är dynamisk.

MERITERANDE 

 • Militär befattningsutbildning med inriktning mot ledningssystem, systemteknik, signalskydd eller samband
 • Civil utbildning eller kompetens med inriktning mot ledningssystem, systemteknik, signalskydd eller samband
 • Giltiga och godkända FM FysS baskrav
 • God datorvana främst Officepaketet
 • Körkort (Lägst B)

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på heltid. Anställningen sker inom ramen för Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär att anställningen inleds med 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare 4 år.
Arbetsort: Haninge/Muskö.
Militär befattning.
Tillträdesdatum, så snart som möjligt.

Upplysningar om befattningen
Erik Dahltröm
Sandra Fridén
Karl Sidenbladh

Information om rekryteringsprocessen
Jenny Winberg

Fackliga företrädare
För facklig information kontaktas OFR/O, OFR/S, SEKO och SACO.

Samtliga nås genom FM växel 08- 788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2024
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinstaben
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan