Instruktör till SRPAS-divisionen Flygenheten K 3

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Remotley piloted aircraft sytems (RPAS) är en förmåga som är starkt efterfrågad inom Försvarsmakten, där vi ser en ökning av både numerär och flera olika system. Inom området RPAS kommer du få möjligheter att arbeta i en spännande mix av avancerad teknik, underättelsetjänst och utbildning av kompetenta RPAS-grupper. Du kommer att arbeta under fältmiljö såväl som kontorsmiljö.

Om avdelningen
Flygenheten utbildar och flygtjänstleder samtliga av Försvarsmaktens RPAS. På enheten finns även den tekniska personal som krävs för att driftsätta systemen. SRPAS-divisionen ansvarar för att flygtjänstleda, utbilda och utveckla inom den stridstekniska nivån.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som instruktör arbetar du på SRPAS-divisionen med att utbilda och träna Försvarsmaktens SRPAS-operatörer. Vidare så följer du upp de grupper som är utbildade under Försvarsmaktens övningar. Du är delaktig i att utveckla dagens och framtidens RPAS-system och metoder. Du ingår även som RPAS-operatör när divisionen löser uppgifter. Som exempel kan utgöras av nationella insatser eller som B-styrka under Försvarsmaktens större övningar.

KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/militär grundutbildning med godkänt resultat
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Fullgod syn (1.0 med eller utan synhjälpmedel)
 • Fullgott färgseende


Personliga egenskaper

Rollen ställer krav på att du är strukturerad, bekväm med att ta eget ansvar och lösningsfokuserad. Du bör ha förmåga att snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter och ha hög stresstålighet. Du är social, har god samarbetsförmåga och lätt för att knyta nya kontakter. Vi värdesätter ett stort ansvarstagande och integritet, där flygtjänstens krav står i fokus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av RPAS
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
 • Instruktörssroll i Försvarsmakten

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten”. Anställningstid 8 år, med möjlighet till förlängning till 12 år.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Nivå: Lägst OR5 med gruppbefälsutbildning.
Arbetsort: Karlsborg.
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Nicklas Fredriksson, Lokal Flygchef RPAS

0505 45 10 00, nicklas.fredriksson@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Malin Vukota Carlsson, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, malin.vukota-carlsson@mil.se 


Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström

OFR/S, Mikael Ekelund

OFR/O, Tomas Ullfjord

Samtliga nås via 0505 45 10 00 (växel)


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-22. Din ansökan ska innehålla militära betyg för efterfrågad utbildning, betyg från internationell tjänstgöring – om det finns, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 mars 2024
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan