Arbetsmiljöingenjör Försvarshälsan, Karlskrona

Om tjänsten

 

Nu kan du söka tjänsten som arbetsmiljöingenjör hos oss – vågar du så vill vi! Försvarshälsan följer förändringarna i omvärlden och är nu i ett dynamiskt utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång.

Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på uppdrag är exponeringskartläggningar, bedömningar, utbildningsuppdrag samt sedvanliga arbetsmiljöingenjörsuppgifter, i miljöer som Marinens fartyg, u-båtar, verkstäder, kontor m.m. med människa, teknik och organisation i fokus.

Om enheten
Försvarshälsan Karlskrona, lokaliserad på södra delen av Trossö där land möter hav, är en intern företagshälsovård för Karlskrona garnison. Vi bedriver företagshälsovård samt hälso-och sjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande såväl före som under och efter insats. Du blir en del i ett multiprofessionellt, tvärvetenskapligt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå. Teamet består av fysioterapeuter/ergonomer, psykologer, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare och medicinsk sekreterare. Samverkan är en central del som skapar en intellektuellt stimulerande miljö där de olika professionernas kompetenser bidrar.

Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du ha möjlighet att träna tre timmar per vecka på arbetstid. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på uppdrag på exponeringskartläggningar, bedömingar, utbildningsppdrag samt sedvanliga arbetsmiljöingenjörsuppgifter, i miljöer som marinens fartyg, u-båtar, verkstäder, kontor m.m. med människa, teknik och organisation i fokus.

KRAV
Kvalifikationer

 • Du har arbetat eller arbetar som arbetsmiljöingenjör eller motsvarande
 • Körkort B

Personliga egenskaper
Som person förväntas du vara både självständig och en lagspelare samt ha god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Någon form av ingenjörsutbildning, teknisk arbetsmiljöutbildning
 • Tidigare erfarenhet av att utbilda

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Placering på Marinbasen i Karlskrona.
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om befattningen
Mikael Holmström

Information om rekryteringsprocessen
Magnus Olsson

Fackliga företrädare
OFR/O: Johnas Mård
OFR/S: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
SEKO: Jan-Anders Nilsson

Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 mars 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan