Stabsassistenter (GSS/K)

Om tjänsten

 

Vill du arbeta i en stimulerande miljö och samtidigt vara med att bidra till en säkrare omvärld?
Försvarsmaktens befinner sig i en expansionsfas med flertalet nya uppdrag med stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du är en viktig pusselbit i arbetslaget.

Södra Militärregionen söker stabsassistenter för att stödja staben i administration, genomförande och uppföljning av dess uppgifter. Tjänsten riktar sig främst till dig som tjänstgör/har tjänstgjort i Försvarsmakten och vill prova på nya arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad i nivå OR 4-5.

Om MR S stab
MR S Stab är ett krigsförband med ansvar för territoriell ledning i Södra militärregionen som stödjer chefen MR S att planera och genomföra sina regionala uppdrag. Uppdragen omfattar bland annat markterritoriell samordning/ledning, totalförsvarsplanering, försvarsplanering, underrättelse och säkerhetstjänst, stöd till samhället samt produktions och insatsledning av MR S fem Militärregiongrupper och elva Hemvärnsbataljoner.
MR S stab är organiserad i tio avdelningar med ca 60 kontinuerligt tjänstgörande civila och militära medarbetare. Staben är lokaliserad vid Revingehed strax utanför Lund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som stabsassistent kommer du att få bidra till samordning och stöd till olika delar av staben och funktioner ute i Militärregionen. I arbetsuppgifterna ingår att stödja staben vid planering och med hantering av inkommande och utgående information i flera ledningssystem, såväl öppna som hemliga system.

Du kommer att arbeta med förberedelser, genomförande och efterarbete vid möten, konferenser, besök etc. Arbetet innebär även att arbeta i stabens ledningsstödssystem som hanterar planering, genomförande, koordinering och uppföljning av stabens uppgifter och verksamhet. Vidare kommer du att stödja redaktionellt vid framtagning av order, rapporter och planer samt stödja staben med övriga administrativa uppgifter, kommendantur, beställningar och expeditionstjänst.


KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande examen arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Godkänd militär grundutbildning
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne, är ansvarstagande och strukturerad. Vi ser att du har ett öppet sinnelag, är serviceinriktad och har en positiv inställning. Du tycker om att tillhöra ett team men ansvarar för självständiga arbetsuppgifter. Din samarbetsförmåga är god och du är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


MERITERANDE

 • Tidigare anställning inom Försvarsmakten eller grundutbildning som stabsassistent
 • Tidigare erfarenhet av stabstjänst i bataljon, brigad, högre stab eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Signalskyddsutbildning
 • Militärt förarbevis
 • God förmåga att hantera Microsoft Office SharePoint miljö och applikationer (Office 2010 och senare)
 • Erfarenhet av arbete i ISUS och SWECCIS

 


Övrigt

Anställningsform:                  GSS/ K (max 12 år)
Befattnings nivå:                   OR4-OR5
Sysselsättningsgrad:             Heltid. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer
Arbetsort:                             Revingehed. Tjänsteresor med övernattningar förekommer.
Tillträdesdatum:                    Snarast, efter överenskommelse.
Övrigt:                                  Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte                                   
                                               är anställd i myndigheten.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef, Jonas Eriksson, 046-368000

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Christina Andersson, 046-368000


Fackliga företrädare
OF                 Krister Forsberg                    nås via växeln 046-368000
OFR/S            Senadin Sela                        nås via växeln 046-368000
SEKO             Sven-Erik Borg                     nås via växeln 046-368000
SACO             Maria Iglesias                       nås via växeln 046-368000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 mars 2024
 • Plats: Revingehed, Skåne län, Sverige
 • Förband: Södra Militärregionen - MR S
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan