Verksamhetshandläggare EK/HR

Om tjänsten

VERKSAMHETSHANDLÄGGARE EKONOMI/HR

 

Om tjänsten

Västra Militärregionen (MR V) är ett förband i Försvarsmakten som har ett territoriellt områdesansvar i Västsverige samt ansvarar för Försvarsmaktens samordning med civila aktörer inom för totalförsvaret. MR V har även ansvaret att utbilda hemvärnsförband i regionen.

Bohus-Dalsgruppen (BDG) är en av fem militärregiongrupper i förbandet MR V och är placerad i Skredsvik. BDG ansvararför utbildning av 40.Hemvärnsbataljon.

Som Verksamhetshandläggare Ekonomi/HR är du placerad på BDG och fungerar samordnande gällande gruppens ekonomi samt hanteringen av bataljonens soldater utan tidigare militär grundutbildning (sk. specialistbefattningar).

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Verksamhetshandläggare Ekonomi/HR arbetar du med två huvudsakliga deluppgifter – Ekonomisk planering, uppföljning och administration för enheten, samt HR-handläggning av hemvärnsoldater.

Deluppgiften Ekonomi innebär att handlägga budgetering och löpande redovisning avseende enhetens medel, fakturagranskning samt hantering av enhetsgemensamma inköp och beställningar.

Deluppgiften HR innebär handlägga blivande hemvärnssoldater som går mot Specialistbefattningar under deras utbildningstid, agera som HR-handläggare för en del av bataljonens soldater samt att administrera tidsbegränsade anställningar vid enheten.

 

Krav

Minst 2 års erfarenhet av administrativt arbete.
Akademisk eller YH-utbildning motsvarande lägst ekonomiassistent samt erfarenhet av ekonomisk uppföljning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, är svensk medborgare och har B-körkort.

 

Meriterande

God datorvana samt god kunskap i Office-paketet.
Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
Militär grundutbildning.
Kunskap om Hemvärnet och dess utbildningssystem
Erfarenhet att jobba i CRM-system, gärna Microsoft 365 Dynamics 

Personliga egenskaper

Du har en god administrativ förmåga, och van att arbeta både självständigt och tillsammans med andra för att nå verksamhetens mål. Du är en organisatör med god förmåga att skapa en helhetssyn av information från olika delar av verksamheten.

Du gillar att arbeta i en föränderlig verksamhet och är engagerad i att bidra till att stärka Sveriges försvar. Du är förtroendeingivande, lyhörd och prestigelös och har en hög säkerhetsmedvetenhet.

Stor vikt kommer att läggas på samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tjänsten är placerad vid Militärregiongruppen Bohus-dalsgruppen i Skredsvik.

Du kommer att bli krigsplacerad och vid behov ges anpassad militär utbildning.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:

 

Sektionschef :Jon Hägglund, 010-8223122

Anställningsform: Vikariat under tjänstledighet för studiert.o.m. 2025-07-31, med god möjlighet till förlängning.

Tillträde: 1 augusti 2024

Lön: Individuell lönesättning i enlighet med MR V Lönemålbild

 

Fackliga representanter

Nås via Försvarsmaktens växel telefon 0500-465000

OFR/OGöran Hjert
OFR/SMinde Passby
SACOCamilla Rosensköld
SEKO-FLola Ahlgren

 

Sista datum för ansökan är 2024-04-21 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 mars 2024
  • Plats: Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Västra Militärregionen - MR V
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan