Sensorsoldater till 17.Bevakningsbåtkompaniet

Om tjänsten

Nu söker Sensorplutonen sensorssoldater!

Sensorplutonen tillhör 17.Bevakningsbåtkompaniet, Älvsborgs amfibieregemente och är placerade i Göteborg. Vi värkar där land möter hav. Kompaniet är specialiserat på inomskärs ubåtsjakt, sjömålsstrid samt bordning. Plutonens huvudsakliga uppgifter syftar till underrättelseinhämtning över, på och under ytan med kvalificerade system samt förmåga till sjömålsbekämpning. Plutonen använder sig av Stridsbåtar och Gruppbåtar för förlighet och består av 4 stycken Sensorgrupper 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Sensorsoldat kommer du framförallt att jobba med underrättelseinhämtning/spaning kopplat till Ubåtsjakt med plutonens sonarsystem samt med amfibiekårens minsystem vid sjömålsbekämpning. Tjänsten ställer mycket höga krav på fysisk och psykisk kapacitet och att under längre perioder kunna jobba självständigt under mycket svåra förhållanden. Du kommer också genomföra mycket markstrid och spaning i amfibisk miljö då plutonen är ett kompaniets främsta spaning och markstridsresurs. Tjänsten ställer kvar på deltagande vid militära nationella samt internationella insatser.

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg i Matematik 1, 100 p (1a, 1b eller 1c godtas)Svenska 1, 100 p Engelska 5, 100 p
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska 
 • Godkänd FM FysS grundnivå

Personliga egenskaper

Som sensorsoldat söker vi dig som är fysiskt och psykiskt stark men som även är teoretisk och tekniskt lagd, då utbildningen i våra huvudsystem delvis är teoritunga. Du ska vara noggrann och driven i ditt arbete och ha lätt för att arbeta med andra människor även under fysiskt och psykiskt påfrestande situationer. Arbetet kommer vara mentalt och fysiskt påfrestande och mycket komplexa uppgifter kommer att behöva lösas på kort tid och kort varsel. Du bör gilla att arbeta under dessa förhållanden där höga krav kommer ställas på dig och dina kamrater som grupp. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande

 • Tidigare tjänst inom Amfibiesystemet, Markstridsförband eller spaningsförband.
 • Utbildad i vapensystem Ksp58, Ksp90, GRG och p-skott.
 • Tidigare erfarenheter i sonarsystem

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida).

Övrigt

Anställningsform: Heltid GSS/K-tjänst med tidsbegränsad anställning 6 år med möjlighet till förlängning högst 12 år. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning vid nyanställning. Individuell lönesättning tillämpas enligt avtal
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Fj Marcus Kihl, C. Sensorpluton, marcus.kihl@mil.se 


Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark, amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare:

OF-Amf Öserg Niklas Bryngelsson, niklas.bryngelsson@mil.se

SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se   

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se of-amf@mil.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO Mattias Ranfors, saco-gbg@mil.se

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-08, med tillhörande:

 • CV med välliknande passfoto, uppgifter om militär grad, nuvarande anställningsform, språkkompetens, självskattning av fysisk styrka och uthållighet, särskilda utbildningar och kompetenser
 • Personligt brev, förklarandes varför du söker tjänsten, levnadsbeskrivning och familjeförhållanden
 • Kontaktuppgifter till två referenser (militära chefer)

Kopior av: 

 • Körkort och ev militärt förarbevis
 • Intyg på genomförd militär grundutbildning
 • Civila betyg
 • Senaste militära tjänstgöringsomdömet

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 april 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Älvsborgs Amfibieregemente - Amf4
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan