Kan du Signalskydd? Vi söker en signalskyddshandläggare/administratör

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten medför att vårt försvar behöver förstärkas. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver försvarsunderrättelseverksamhet och militär underrättelse- och säkerhetstjänst till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot Sverige.

Vårt erbjudande
Vill du vara med och bygga upp och utveckla vår administrativa del av Nyckelproduktionen? Känner du att du är rätt person för att se till att signalskyddsfamiljen växer , utvecklas och blir starkare? Just nu behöver vi växa för att kunna möta ett växande behov av våra tjänster, samt för att utveckla vår sektion för att kunna möta framtidens utmaningar. Vi erbjuder dig som är öppen för nya erfarenheter en utvecklande tjänst där du har goda möjligheter att själv påverka din vardag. Tjänsten innebär också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Superadministratör Signalskydd vid nyckelproduktionssektionen kommer du vara en del av att säkerställa att totalförsvaret försörjs med kryptonycklar och aktiva kort. Ditt arbete är främst administrativt inom flera olika system. En del av arbetet innebär att svara på frågor och vägleda andra inom ditt expertisområde. Du kommer delta på möten och samarbeten med såväl svenska aktörer som inom bilaterala samarbeten. Arbetstempot växlar periodvis så du behöver kunna hantera både högt och lågt arbetstryck under perioder. Du är bekväm med att resa, ibland även med mycket kort varsel.

Kvalifikationer

 • Du har minst gymnasieexamen
 • Du har arbetat med signalskyddstjänst
 • Du har god kännedom om certorder och/eller Kap light.
 • Du har en god förmåga att formulera samt uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med administrativa uppgifter
 • Du har en god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och i skrift. 
 • Körkort

Meriterande

 • Signalskyddschef, biträdande signalskyddschef, kortadministratör el liknande
 • Arbetat med nyckeladministration och/eller kortadministration
 • Goda kunskaper om Försvarsmakten och Must
 • Kännedom om, och erfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, strukturerad och noggrann. Du vägleds av ditt goda omdöme och du har hög integritet. Vi förväntar oss också att du kan växla mellan långsiktigt arbete och mycket korta tidsförhållanden. En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra delar inom MUST, Försvarsmakten samt andra myndigheter vilket ställer krav på att bygga och vidmakthålla goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Ekerö

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
 hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Handläggare signalskydd” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-04-19. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande, du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 mars 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan