Kommunikationssoldat (GSS/K)

Om tjänsten

Som kommunikationssoldat i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

Kommunikationsavdelningen, G9
På Bodens artilleriregemente (A 8) är kommunikationstjänsten i dagsläget bemannad med en kommunikationschef, en kommunikatör och två kommunikationssoldater. Samtliga är placerade på kommunikationsavdelningen (G9) som tillhör regementsstaben.

Kommunikationschefen funktionsleder kommunikationstjänsten med inriktning på den strategiska kommunikationen. Kommunikatören, med stöd av kommunikationssoldaterna, ansvarar bland annat för bevakning av regementets verksamhet på kort sikt, dvs på daglig- samt veckobasis.

Kommunikationsavdelningen har det sammanhållande ansvaret för kommunikationstjänsten vid A 8, såväl intern som extern kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Kommunikationssoldatens främsta roll är att stötta kommunikatören i att bevaka den dagliga verksamheten på förbandet. Bevakningen sker främst för sociala medier. Till detta tillkommer övrigt stöd främst inom förbandet rörande kommunikationsfrågor/aktiviteter, exempelvis framtagande av affischer, annonser och research.

I rollen som kommunikationssoldat förväntas du även stötta avdelningen med övriga uppgifter som förekommer i regemenstsstaben som inte rör kommunikationstjänst. Dessa uppgifter kan bland annat vara transporter, mottagande vid besök till förbandet eller att agera stöd till andra avdelningar/enheter.

Som GSS/K ingår du även i ett beredskapsförband. Vid en beredskapshöjning aktiveras beredskapsförand som ett första behov av militärt förband.

Som anställd i Försvarsmakten förväntas du även uppfylla kraven för Försvarsmaktens fysiska standard och därmed ingår även fysisk träning i dina arbetsuppgifter.

KRAV
Kvalifikationer

Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning med goda vitsord
Bedöms lämplig att anställa av förbandet
Godkänd FM FysS
Godkänd hälsoundersökning
Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
Erfarenhet av foto- och film
Körkort B

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är framåtriktad, initiativtagande och professionell. I rollen som kommunikationssoldat tillåts du ta stort ansvar vilket ställer krav på dig som individ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 
MERITERANDE
Hantering av sociala medier
Utbildning i Adobes olika program (främst Lightroom)
 
Övrigt
Anställningsform: enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: 2024-08-05 eller enligt överenskommelse
 
Upplysningar om befattningen
Kommunikationschef Viktoria Välilä, 076-852 36 88, viktoria.valila@mil.se

Information om rekryteringsprocessen:
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se

Fackliga representanter nås via växeln 0921-34 80 00:
Ordförande Fackklubben Artilleristerna Janne Almgren
Ordförande Seko Försvar Boden: Susanne Thunberg
Ledamot Försvarsförbundet Boden: Liz Lovag

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Bodens Artilleriregemente, A 8, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål på långa avstånd och med hög precision. A 8 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 mars 2024
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Bodens Artilleriregemente - A 8
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan