Stabsofficer OF 3 - planering, övning och utbildning, Rikshemvärnsstaben

Om tjänsten

 

Rikshemvärnsstaben söker en stabsofficer med ansvar för planering och inriktning av stridskraften Hemvärnets övnings- och utbildningsverksamhet. Befattningen ingår i Genomförandeavdelningen, en avdelning med erfarna, professionella medarbetare med fokus på resultat genom samarbete, lösningsfokus och framåtanda. Är du erfaren inom planering och trivs med att arbeta självständigt, ta stort egen ansvar och är en utpräglad lagspelare som vill och vågar tänka utanför boxen? Välkommen med din ansökan!

Om enheten
Rikshemvärnsstaben, (RHS) är Rikshemvärnschefens stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Stridskraften Hemvärnet består av olika typer av krigsförband och verksamheter med stridsskola, fyra militärregioner med staber, militärregionförband, 40 hemvärnsbataljoner samt ett antal hemvärnsförband. Stridskraften är under stark tillväxt där antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000 under år 2024.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rikshemvärnsstabens genomförandeavdelning består fyra sektioner inom genomförande, planering, ekonomi och frivilligverksamheten och är tillsammans ca 18 medarbetare. Planeringssektionen  består av sektionschef, senior controller och två stabsofficerare med fokus på övning och utbildning. Lagandan är stark och präglas av en tydlig ansvarsfördelning, gott samarbete, prestigelöshet, strävan efter enkelhet, öppenhet och högt i tak.

Arbetet som Stabsofficer innebär att tillsammans med dina kollegor produktionsleda stridskraftens planering (inom innevarande år +3) och uppföljning av utbildning, träning och övning med fokus på att ta fram principer och strategier. Sektionen samverkar med Försvarsstabens Genomförandeavdelning, (FST GenA), Försvarsstabens Operationsledning (FST OPL), direktrapporterande chefer till RHS inom MR och HvSS. Som stabsmedlem kommer du även att stödja de andra avdelningarna vid Rikshemvärnsstaben. 

Vi erbjuder dig en tjänst där du får möjlighet att ta del av effekten av ditt arbete i närtid, arbeta med nära inblick i kärnverksamheten i MR-staber, krigsförbandsenheter och HvSS och en möjlighet att arbeta med både detaljer och helhet.

KRAV
Kvalifikationer

 • OF 3 eller OF 2 med god prognos mot OF 3
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av planering (PUT, 5-punktsorder mm.)
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att självständigt hantera beredningsuppgifter och att leda beredning
 • God analytisk förmåga
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana och goda kunskaper i MS Office
 • Körkort B manuell

Personliga egenskaper

För att både trivas och passa i rollen tror vi att du är van vid att arbeta självständigt, är ansvarsfull samt resultat- och lösningsfokuserad. Du har en god samarbetsförmåga, är prestigelös, öppen för nya idéer och tänker gärna ”utanför boxen”. Du har också en positiv inställning, uthållighet och trivs i en arbetsmiljö i förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITER

 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete med planering av övning, träning och utbildning
 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete i MR-stab
 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete i stab, gärna högre stab

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, anställningen inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tjänsten kan innebära resor samt kvälls- och helgtjänst.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef överstelöjtnant Anders Carne, på tel. 0730-49 75 16 eller HR-Specialist Anna Aurell-Nylander, tel.076-610 52 34.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 april 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Rikshemvärnsstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan