Logistikchef

Om tjänsten

 

Om enheten
FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband) utgör grunden för Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda – dygnet runt, året om. Vi är en viktig del av ett starkare försvar som klarar varje hot och möter varje utmaning. Med en unik kombination av civil och militär kompetens löser vi vår uppgift och bidrar till Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Som Logistikchef kommer du att tillhöra staben och rapportera direkt till stabschefen. Staben är förbandschefens stöd i ledning och styrning av förbandet. Inom staben finns olika operativa funktioner inom bland annat HR/personal, underrättelse- och säkerhetstjänst, kommunikation, ekonomi och ledningssystem. I staben ingår också förbandets insatsledning och planeringsfunktion.

Försvarsmakten står inför en digital transformation som ska möta framtidens ledning- och informationsbehov. FMTIS har ett avgörande ansvar i att leverera önskad förmåga för ledning och kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att verka som Logistikchef tillika avdelningschef och ansvara för en avdelning som idag består av 5 medarbetare. Som avdelningschef ansvarar du för flertalet kompetensområden inom logistik, förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst, i syfte att verka förutsättningsskapande. I uppdraget ingår att arbeta aktivt med utvecklingsfrågor och agera samordnande inom logistiken.

KRAV
Kvalifikationer

 • Officersexamen (OF3) med inriktning logistik, teknisk tjänst eller likvärdig
 • Erfarenhet av att leda logistikverksamhet
 • Dokumenterad erfarenhet av chefsbefattningar med personal- och verksamhetsansvar
 • God muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska
 • Körkort lägst klass B

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är strukturerad, resultatorienterad och har förmågan att se helheter. Du är trygg och professionell i din chefsroll, har god förmåga att samarbeta samt kan bygga och bibehålla tillitsfulla relationer. Du tillämpar ett förtroendeskapande ledarskap och har god förmåga att kommunicera och motivera beslut. Du tar ansvar och delar med dig av kunskap och erfarenheter som bidrar till såväl gruppens som förbandets utveckling. Du är bra på att självständigt driva uppgifter och har utpräglat god förmåga att lösa problem och hitta alternativa lösningar. Vidare är du noggrann, prestigelös och säkerhetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

MERITERANDE

 • God kunskap om logistikledning och styrning
 • God kunskap om Försvarsmaktens logistik
 • Kunskap om/erfarenhet av Natologistik kopplat till stöd av operationer och värdlandsstöd
 • Erfarenhet som chef/stf S4 på taktisk nivå alt J/G/A/N-4 på högre taktisk/operativ nivå
 • Erfarenhet av att arbeta i stödsystem PRIO (ECC) och LIFT
 • Erfarenhet av att arbeta i SWECCIS
 • Erfarenhet av arbete i LOGFAS
 • Kännedom om lagar, regler och bestämmelser för statlig myndighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom FM.
Sysselsättningsgrad: 100%.
Arbetsort: Örebro.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Detta är en militär befattning, OF3.
Då förbandet har verksamhet över hela Sverige förekommer resor i tjänsten. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
- Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
- Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
- Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
- Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
- Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Jovanna Pettersson Gambino
Johan Silvera

Fackliga företrädare
OFRS - Martin Sparr
SEKO - Matz Felix
SACO - Agnetha Landquist
OFRO - Heikki Videll

Samtliga nås på telefon via växeln 019-39 35 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 april 2024
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan