Skolförvaltare sökes till Basbefälskolan (BBS)

Om tjänsten

Skolförvaltare sökes till Basbefälskolan (BBS)Befattningen erbjuder

Försvarsmakten och Luftstridsskolan befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxt. Vill du ta ett nästa steg i karriären och vara en del av något större, där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till Flygvapnets utveckling.

 

Basbefälskolan

Basbefälskolan ingår i Luftstridsskolan och är Försvarsmaktens kompetensutvecklare för personal inom flygbassystemet. BBS genomför ledningsutbildningar med effekt- och förmågeökning inom flygbassystemet som målbild. BBS stödjer utvecklingen av luftstridskrafterna samt genomför personal- och kompetensuppföljning inom flygbassystemet. BBS ansvarar för funktions- och specialutbildningar för flygvapnets flygbasförband och vid militära flygplatser.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Skolförvaltare ingår i BBS enhetsledning och är BBS utbildningsledare, vilket innebär ansvar för utbildningsprocesser och kvalitetsäkring av all utbildning som genomförs i BBS regi. Inom befattningen ingår det att samordna utbildningar och utveckla dessa. Samt att kontinuerligt ha kundialog med krigsförbanden för att möta deras framtida behov.KRAV
Kvalifikationer

 • God förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska i tal och skrift.
 • B-körkort
 • Genomförd svensk officersutbildningPersonliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och som är bekväm med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har lätt för att driva egna projekt, har ett helhetsperspektiv och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Som person är du ansvarstagande, driven, noggrann och kan skifta fokus vid förändringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.MERITERANDE

 • Genomförd HSOU
 • Kunskap om IF/BemU-processen
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens utbildningssystem
 • Erfarenhet av flygbassystemet


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidare (Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten).
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Militär befattning: SO8
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Resor förekommer i tjänsten.

 

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef BBS, Övlt Juha Kenttäkumpu, 076-809 95 41

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Linda Göthberg, mejl: lss-persavd-hr@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna, Tim Björklund, 070-649 65 59.
OFR/S & Försvarsförbundet, Helena Lemnell, 070-836 10 28.
SEKO, Jens Larsson, 072-984 90 67.
SACO, nås via växeln: 018-19 60 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Luftstridsskolan har verksamhet på sju orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 april 2024
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan