Plutonsbefäl till Operativ Teknisk Pluton i Kungsängen

Om tjänsten

Plutonsbefäl till Operativ Teknisk Pluton i Kungsängen 

Vill du bli en del av Sveriges främsta tekniska förband med uppgifter nationellt och internationellt? 

Då ska du bli en del av FMTS 35.Lätta tekniska pluton i Kungsängen. 

35.Lätta tekniska pluton ingår i 11.operativa tekniska kompaniet vilket i sin tur är en del av FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) Grundutbildningsbataljon. Bataljonen är en enhet för grundutbildning samt ett krigsförband (1.Operativa logistikbataljon) och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga.  

Vår uppgift är att ge tekniskt stöd och utföra reparationer och underhåll på Försvarsmaktens markbundna materiel i hela landet. Vår huvudsakliga arbetsort är Kungsängen men vi förväntas att kunna leverera effekt främst inom Sverige men även internationellt, vart och när som helst.  

FMTS huvudsakliga gruppering är i Halmstad där bataljonsledning samt GU-kompaniet och delar ur det operativt tekniska kompaniet finns. 

För vår verksamhet i Kungsängen söker vi nu ett plutonsbefäl till 35.Lätta Tekniska Pluton på FMTS Grundutbildningsbataljon. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som Plutonsbefäl vid 35.Lätta Tekniska Pluton är du en del av plutonsledningen. På grund av det långa avståndet till högre chef förväntas plutonen vara mycket självgående, detta medför en stor handlingsfrihet i att lösa uppkomna uppgifter. Därför krävs det att man som individ är mycket självgående och ansvarstagande med en förmåga att handla i chefens anda.  

Du tillsammans med plutonchef och ställföreträdande plutonchef ansvarar för att planera och leda verksamheten. En vanlig dag kan vara allt ifrån att planera och leda vård på egna fordon, till att på kort varsel rycka ut någonstans i landet för att stötta med allt ifrån bärgning, reparationer och underhåll på diverse olika materielsystem.  

Som en del av plutonen förväntas du delta på övnings- och insatsverksamhet. 

 
Kvalifikationer 

 • Officer OR 6/ OF 1 
 • Teknisk Officer (alt Logistiker med tidigare utbildning eller yrkeserfarenhet som mekaniker) 
 • B-körkort 

Meriterande  

 • Tidigare erfarenhet som plutonchef eller liknande (CPA) 
 • Militära förarbevis samt C/CE körkort 
 • Utbildad fordonsinstruktör 
 • Utbildning i försörjning/logistik 
 • Utbildning i samband/ledning 

Personliga egenskaper 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du:  

 • Är självgående och ansvarstagande med en förmåga att handla i chefens anda och att kunna ta egna initiativ inom tilldelade ramar 
 • Har goda ledaregenskaper och en god samarbetsförmåga 
 • Har god förmåga att handleda och utveckla mindre erfarna kollegor 
 • Har god förmåga att arbeta självständigt, vana att planera, genomföra och slutföra projekt 
 • Har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska 
 • Är flexibel eftersom övnings och insatsverksamhet ofta är dynamisk 

Övrigt 
Anställningsform: tillsvidare 

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Kungsängen

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen 
Tor Billinger, 35.Lätta Tekniska Pluton, GU-bataljon 

Tel: 035-266 20 00 (växel) 
 
Information om rekryteringsprocessen 
Sofia Jönsson, GU-bataljon 

Tel: 035-266 20 00 (växel) 

Fackliga företrädare 

HSOF: Anders Norén 

OFR-S: Roland Kramer 

SACO: Nermina Dzanic 

SEKO: Jörgen Stehn 

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00 (växel) 

 
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-30. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt examensbevis. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är mest lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 april 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan