IT-Driftstekniker digitala utbildningshjälpmedel flygteknik

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten inom samtliga arenor. Luftsystemavdelningen består av 26 medarbetare och genomför teknisk utbildning på samtliga förekommande luftfartyg inom Försvarsmakten. Du kommer att jobba på Helikopter- och Specialflygsektionen som är en del av Luftsystemavdelningen. Här har du chansen att utveckla dig som tekniker inom området simulatorer, digitala utbildningshjälpmedel och it teknik. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter  

Arbetet består av att vara drifttekniker och domänkontrollant för våra digitala utbildningshjälpmedel inom flygteknik, AST 39 (Aircraft System Trainer) för JAS 39 Gripen samt VMT 14 (Virtual Maintenance Trainer) för Helikopter 14. Dessa är simulatorer där vi kan använda digitala flygsystem för att utbilda i teknisk förståelse. Till avdelningen kommer det även tillföras nya system som kommer att utveckla det digitala området. I arbetet ingår en hel del kontakttagande med tillverkare(leverantörer) av utrustningen både inom Sverige men även utomlands. 

Tjänsten kommer även att innebära support till vår övriga IT-miljö inom avdelningen i rollen IT-samordnare. Du kommer att arbeta med ett väldigt engagerande arbetslag med ett gemensamt mål, kvalitetssäkrad flygteknisk utbildning för framtidens flygtekniker.  

Kvalifikationer  

Gymnasieutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig 

Erfarenhet av rollen som IT-tekniker/IT-supporttekniker 

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift  

Körkort lägst klass B manuell  

Svenskt medborgarskap

Meriterande  

God kunskap om applikation och IT-infrastruktur i simulatormiljö 

Kännedom om Active Directory och Group Policy Management 

Nätverkskunskaper (nätverksopologi) 

Erfarenhet att arbeta i Windows, Linux, Solaris 

Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet 

 

Personliga egenskaper 

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra vår utbildningsmiljö. Flexibilitet utöver eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom eget kompetensområde men även för att lösa olika former av gemensamma uppgifter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både engelska och svenska samt har en god förmåga att arbeta självständigt.  

 

Resor förekommer i tjänsten och arbete kan förekomma i internationell miljö.  

Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst, men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Övrigt  

Tjänsten är en tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.  

Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Tillträde enligt överenskommelse.  

Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef Torbjörn Olsson, Halmstad på tel. 08-788 75 00 (växel) 

Fackliga representanter (nås via växel 08 - 788 75 00)  

HSOF: Anders Norén 

OFR-S: Roland Kramer  

SACO: Nermina Dzanic  

SEKO: Jörgen Jansson  

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 april 2024
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2024-05-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan