IKT pedagog med bibliotekarie-kompetens

Om tjänsten

IKT pedagog med bibliotekarie-kompetens

 

Vid Ledningsstridsskolans Förbandsavdelning bedrivs utbildning av personal för att tillgodose Försvarsmaktens krigsförband. Verksamheten omfattar officersutbildning (specialistofficersprogrammet och officersprogrammet) samt yrkes-och befattningsutbildning för anställd personal.

Arbetsplatsen är belägen i Enköping.

Beskrivning

Som IKT-pedagog och bibliotekarie kommer du att ingå i lärararbetslaget på programsektionen som ansvarar för all programbunden utbildning. Tillsammans med våra yrkesofficerare kommer du stödja och utveckla den tekniska och pedagogiska läromiljön. Du kommer även ansvara för skolans bibliotek genom att beställa läroböcker, digitalisera biblioteket och vara kadetterna tillhands. Du kommer även stödja och främja Ledningsstridskolans arbete med användandet av LMS och digitala verktyg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utbilda och stödja yrkesofficerarnas (lärarnas) utveckling och användning av IKT och nätbaserat lärande.
 • Stödja yrkesofficerarnas (lärarna) i produktionen av undervisningsmaterial/lärobjekt på skolans plattform.
 • Stödja implementeringen av IT-stöd i undervisningsmiljön.
 • Stödja kadetterna som har läs- och skrivsvårigheter med system för att öka inlärningen.
 • Ansvara för upprätthållandet av skolans bibliotek.
 • Utveckla och förvalta biblioteket och samarbetet med övriga Försvarsmaktsbibliotek.
 • Beställa kurslitteratur samt hjälpa kadetterna att hitta extern studielitteratur.

Kvalifikationer

Akademisk examen relevant för det IKT-pedagogiska arbetet. Dokumenterad erfarenhet av arbete med IKT-stöd för lärande och pedagogisk utveckling, samt av arbete med LMS och läroplattformar. Du ska ha goda kunskaper i Officepaketet och i svenska och engelska.

Meriterande

Erfarenhet av utvecklingsarbete, så väl pedagogisk som tekniskt inom IKT-området och arbetat som lärare inom nätbaserad utbildning. Erfarenhet av mediaproduktion samt digital kursproduktion. Bibliotekserfarenhet, inklusive uppordning och katalogisering, registrering och arkivering samt kunskap om grundläggande informationssökning, framförallt genom vetenskapliga källor och databaser. Arbete inom läsfrämjande projekt. Erfarenhet av arbete i bibliotekssystem såsom SAB samt biblioteksplattform, exempelvis Quria, Cicero eller WeLib.  

Personliga egenskaper

Du har ett pedagogiskt perspektiv och är lyhörd för yrkesofficerarnas och kadetternas behov och förstår hur du kan utvärdera och anpassa ditt arbete därefter. Du uppskattar variationen med att ha flera arbetsuppgifter. Det krävs att du har ett inkluderande arbetssätt samt är initiativtagande, engagerad och flexibel. Strukturerad och van att kommunicera med flera arbetsenheter. Mån om att bevara och bevaka Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.  

Övrigt

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med 6månaders provanställning.

Lön efter Försvarsmaktens lönemålbild kopplat mot befattningen.

Din ansökan skall innehålla personligt brev och CV.

Vid frågor om tjänsten kontakta:

Ledningsstridsskolans utbildningsförvaltare Edwin Leon, 0708-538032

Fackliga representanter.

OFR/O Officersförbundet Mikael Eriksson

OFR/S Försvarsförbundet Clarence Arnstedt  

SACO Ann-Marie Löfwnberg

SEKO Christian Hedberg.

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 0171-157000

 

Sista ansökningsdag 2024-06-01

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 maj 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan