Chef S4/6 vid 2.helikopterskvadronen (bataljonsnivå)

Om tjänsten

Är du intresserad av att tjänstgöra vid Försvarsmaktens största markoperativa helikopterskvadron? Vill du vara med och bygga upp en stark logistik- och sambandsfunktion i en tid där förbandet börjar tillföras egna basresurser?
Nu har vi en plats för dig – andra helikopterskvadronen söker nu en sektionschef till logistik- och sambandssektionen (S4/6)!

Om tjänsten vid andra helikopterskvadronen

Förbandet är en av Helikopterflottiljens fyra helikopterskvadroner, som är krigsförband på bataljonsnivån och innehåller de olika funktioner som behövs för att kunna genomföra flyguppdrag med egna helikoptrar och i samverkan med andra.
Skvadronen har en markoperativ inriktning, vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet, uthållighet och verkan.
Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandbekämpning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året om.
Som C S4/6 är du chef med personalansvar och leder planering, genomförande och uppföljning av sektionens verksamhetensområden och svarar inför stabs- och skvadronchef.

Under kommande år omformas sektionen genom att lyfta ur flygunderhållsfunktionen i syfte att renodla sektionens arbetsuppgifter mot logistik och samband. Inom ramen för denna omvandling tillförs sektionen dessutom kvartermästare, motorbefäl, logistikofficer, m.m. I samma period tillförs basresurser till skvadronen i form av t.ex. drivmedels-, sambands, och transportenheter. I denna tillväxt är S4/6 och dess chef en viktig spelare!
Som C S4/6 arbetar du tätt ihop med övriga delar av skvadronen för att ge de bästa förutsättningarna för kommande flyguppdrag, övningar och övriga uppgifter som åligger skvadronen. Dessutom arbetar du med att leda, vidmakthålla och utveckla personalens och förbandets krigsduglighet. Som C S4/6 är du en avgörande del för den dagliga verksamheten och utvecklingen som skvadronen står inför.

Arbetsuppgifter

 • Leda och planera sektionens personal och uppgifter ställda till skvadronen
 • Leda logistik och sambandstjänsten
 • Planera och genomföra verksamhet för att vidmakthålla/utveckla skvadronens krigsduglighet
 • Beredskapstjänstgöring

Kvalifikationer

 • Officersexamen (OF1-3)
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet som första linjens chef
 • Erfarenhet av logistiktjänst
 • Erfarenhet av stabstjänstgöring
 • Relevanta kurser inom Logistik- och materieltjänst
 • Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan leda och planera skvadronens logistikbehov. I detta ingår att du ska vara lösningsorienterad och flexibel. Du ska även ha god samarbets- och social förmåga. Eftersom tjänsten också innebär personalledning så förutsätter vi att du är lyhörd och kan se individens olika behov och förutsättningar.
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper. Vi ser gärna sökande från andra försvarsgrenar.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping. Tjänsten omfattas av internationell tjänstgöringsskyldighet och krigsplacering. Före tillträde av tjänsten krävs godkänd registerkontroll. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 2024-06-10. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Stf C Skvadron, Mj Ulrik Persson 070-861 47 90

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 april 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan