Ambulanssjuksköterskor till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Om tjänsten

I Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.


FömedC
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna som ambulanssjuksköterska på sjukhuskompaniet består av uppbyggnad, utveckling och vidmakthållande av utbildningsverksamhet för värnpliktiga och anställd personal. I tjänsten ingår att bibehålla klinisk kompetens genom klinisk tjänstgöring, egen fortbildning genom utbildning- och kursverksamhet både som elev och instruktör samt medverka på övningar med förbandet. Det ingår även en hel del materieltjänst i syfte att skapa förutsättningar för ett kvalificerat omhändertagande.


Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom ambulanssjukvård med minst två års
  yrkeserfarenhet. Kunskaperna ska vara aktuella.
 • Fullt frisk och uppfyller kraven enligt FM FysS (testas vid intervju).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt engelska.
 • Pedagogisk erfarenhet.
 • B-körkort.


Personliga egenskaper
Du måste ha god förmåga att arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kommer att arbeta tillsammans med flera yrkeskategorier, varför du behöver ha lätt att samarbeta med andra och förstå olika behov. Stort fokus läggs på utbildning av värnpliktiga. Du är strukturerad och har en hög egen drivkraft i att utbilda och handleda. Du är beredd på att rycka in där det behövs oavsett uppgift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Meriterande

 • Militär grundutbildning motsvarande värnplikt, GMU eller GSU.
 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten.
 • Tidigare genomfört militär utlandstjänstgöring.
 • Pedagogisk utbildning.

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

I tjänsten kan resor förekomma liksom arbetstid under kvällar och helger.


Information om tjänsten lämnas av Aron Gometz: aron.korneliusson@mil.se. 
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av David Andersson: david.a.andersson@mil.se

Försvarsmaktens växel: 031-692000


Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)
SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 april 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan