Båtchef GSS/K, Ekipaget, Amf 1

Om tjänsten

Om enheten

Ekipaget är en avdelning inom Garnisonsenheten på Stockholms Amfibieregemente. Enheten finns utgångsgrupperat i Haninge (Berga). Ekipaget stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Båtchef är du ansvarig för en eller ett par av Ekipagets båtar avseende framförandet men även för fartygets underhåll. De olika båttyperna är Stridsbåt 90, Rivallare, G-båt samt Broläggningsbåt 4. Du kommer även att tjänstgöra som navigatör och båtförare på Ekipagets andra fartygstyper som Bogserbåt och Trossbåt.

I arbetsuppgifterna ingår även sjöarbeten, förhalningar, bogseringar m.m. Detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos vår personal.

Kvalifikationer:

Genomförd militär grundutbildning motsvarande GU/GMU/värnplikt med godkänt resultat.
Nautisk behörighet lägst N8.
Körkort klass B.
Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal.
Godkänd läkarundersökning för sjögående personal.

 

Meriterande:

Maskinbehörighet.
Stridsbåtsutbildning.
Goda språkkunskaper i engelska.
Skyddstjänstutbildning.

Personliga egenskaper:

Du kommer även att få jobba på andra enheter inom Ekipaget med varierande uppgifter så flexibilitet och samarbetsförmåga är ett måste.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: GSS/K (Tidsbegränsad anställning upp till 8 år), inleds med 6 månaders provanställning.
Heltid.
Tillträde enligt överenskommelse Arbetsort är Haninge, Berga

Befattningen är Militär

Upplysningar om tjänsten

Plutonchef​ Kristoffer Ekberg​ 072 155 87 82  erik.ekberg@mil.se

Stf Plutonchef​ Ola Kvarnström​ 073 -20 20 001 ola.kvarnstrom@mil.se

För allmänna frågor kontakta HR generalist Marcus Westin 070-964 80 85

 

Facklig representant

Officersförbundet: Michael Jarkö 072-1814086

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 april 2024
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan