Sambandsoperatörer GSS/K, Ekipaget Amf 1

Om tjänsten

Om enheten

Ekipaget är en avdelning inom Garnisonsenheten på Stockholms Amfibieregemente. Ekipaget finns utgångsgrupperat i Haninge (Berga/Muskö). Ekipaget stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc.

HMS Furusund (A320) är en av marinens resurser för undervattensarbete, sökning, identifiering och bärgning av olika typer av objekt. För att lösa dessa uppgifter är fartyget utrustat med olika sensorer, stödsystem och undervattensfarkoster (ROV) avsedda för inspektion och arbete under vatten. Ombord finns även dykare för dykeriarbeten.

Fartyget deltar i verksamhet som bedrivs av Försvarsmakten.

I huvudsak bedrivs arbetet ombord på dyk- och bärgningsfartyget HMS Furusund men tjänstgöring på andra fartygs- och båttyper förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer tjänstgöra som sjöman med inriktning mot sambandssystemoperatör men även arbeta med fartygets ledningssystem. Tjänsten innebär även arbete på däck vid olika typer av verksamheter. I korthet:

Tjänstgöra som sambands och ledningssystemoperatör i fartygets lednings- och sambandssystem.
Medverka i fartygets underhåll och däcksarbeten.
Medverka i fartygets skyddsorganisation.
Ingå i fartygets sjö- och hamnvaktsorganisation.

I huvudsak bedrivs arbetet ombord på uv-bärgningsfartyg HMS Furusund A320 i Haninge. Tjänstgöring på andra fartygs- och båttyper förekommer.

Kvalifikationer

Genomförd militär grundutbildning motsvarande GU/GMU/värnplikt med godkänt resultat
Militär sambandsutbildning
Ledningssystemutbildning
God datorvana
Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
Godkänd läkarundersökning för sjögående personal 

Meriterande

Nautisk och/eller Maskinutbildning klass 8 (N8/M8)
Körkort lägst klass B
Skyddstjänstutbildning
Erfarenhet från arbeten till sjöss på fartyg

 

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete.

Övrigt

Anställningsform: GSS/K (Tidsbegränsad anställning upp till 8 år), inleds med 6 månaders provanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Haninge (Muskö/Berga)

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av 

Fartygschef Jonas Tomtlund 070-399 41 41

Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Marcus Westin, 070-964 80 85

Fackliga representanter

Facklig representant
Officersförbundet: Michael Jarkö 072-1814086

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 april 2024
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan