Chef logistiksektionen vid Norra Smålandsgruppen

Om tjänsten

 

Välkommen att tjänstgöra vid Norra Smålandsgruppen (NSG) vid Södra Militärregionen (MR S).

Om enheten 
NSG är en del av MR S och är placerad i Eksjö Garnison. NSG främsta uppgifter är att utbilda och utveckla 33.hemvärnsbataljonen samt stödja frivilligorganisationerna. NSG ansvarar även för logistiskt- och administrativt stöd till 33.hemvärnsbataljonen.

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan – från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda och bevaka samt att stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell basplatta för försvar och skydd av Sverige.

Vid Norra Smålandsgruppen finns möjlighet att i god tid identifiera när huvudverksamheten skall genomföras, varför det finns goda möjligheter för vår personal att planera familjelivet, egen kompetensutveckling samt fysisk träning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef ingår du i ledningsgruppen.

Vara chef med personalansvar för egen sektion.

Leder logistiken inom NSG och 33.hemvärnsbataljon.

Stödjer J4 vid planeringen och genomförandet av uppdrag inom logistiktjänsten.

Ansvarar och genomför utbildning enligt NSG olika utbildningsuppdrag. 

Tjänsten innebär ett antal tillika befattningar vid NSG.

KRAV
Kvalifikationer 

 • Yrkesofficer SO 8/OF 2 eller 3 (alternativt SO 7 med prognos mot SO 8)
 • God datorvana
 • Lägst B-körkort

Personliga egenskaper
Du är positiv, lyhörd och ser din personal som din viktigaste resurs. Vidare är du prestigelös och har god förmåga att samarbeta. Av vikt är din förmåga att skapa och vidmakthålla relationer inom och utom organisationen.

Problemlösning och initiativförmåga är viktiga egenskaper där du trivs med att lösa arbetsuppgifter i samverkan med andra avdelningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Utbildning och tjänstgöring inom logistikområdet
 • Militärt förarbevis Pb/Llb, Pb8, BV 206, Tlb, Tlb Aut
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • God färdighet i system PRIO
 • God färdighet i system LIFT

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning på heltid (40h/v). Provanställning 6 mån tillämpas för medarbetare som inte är anställd i Försvarsmakten.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Eksjö. Tjänsten kan även under kortare perioder medföra arbete eller utbildning på annan ort.
Arbetstider: Normalt dagtid mån-fre men kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Upplysningar kring tjänsten och rekryteringsprocessen 
Chef NSG Ola Hvittfeldt eller tillförordnad Chef Logistiksektion Magnus Windmüller.

Fackliga företrädare
OF: Krister Forsberg 
OFR/S: Senadin Sela 
SEKO: Sven-Erik Borg 
SACO: Maria Iglesias 

Samtliga kontaktpersoner kan nås via växeln på 046-36 80 00.

Ansökan  
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev.

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 april 2024
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Södra Militärregionen - MR S
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan