Sektionschef IT-Design

Om tjänsten

Skulle du känna dig stolt över att leda en sektion som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Är du intresserad av att leda kompetenta och engagerade medarbetare i arbetet med att utveckla och förse Försvarsmakten med säkra och robusta IT-lösningar? Vill du ha tid att vara en god ledare samtidigt som det råder balans mellan arbete och fritid? Då kan det vara dig vi söker!

Om enheten
Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) ansvarar för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling. Enheten består av flera avdelningar, där Tjänstesystemavdelningen har fyra sektioner inom nyutveckling, design och vidmakthållande av Försvarsmaktens IT-system. Avdelningen arbetar genom hela den tekniska kedjan, från slutanvändare via applikationer och middleware ner till IT-infrastrukturen. Realiseringsmetoder är såväl egenutveckling som standardsystem eller molntjänster.

Adelningen består av cirka 35 anställda samt ytterligare ca 40 konsulter med mycket seniora medarbetare och unik kompetens.

Designsektionens uppgifter består bl a av framtagning av designstyrningsartefakter, referens- och målarkitektur inom it-infrastrukturområdet, handlingsregler inom design- och arkitekturområrdet samt stöd till specifika projekt. Samverkan sker med övriga arkitekter inom Försvarsmakten samt FMV. Andra uppgifter består av att stödja med it- och infosäk, metodstöd inom myndighetens regelverk och processer.

Sektionen kommer att aktivt delta i en utveckling av Försvarsmaktens förmåga att vidareutveckla och vidmakthålla Försvarsmaktens ramverk rörande arkitektur och design, och deltaga i ett pågående digitaliseringsarbete. Sektionen kommer att genomföra en aktiv verksamhetsutveckling i nära samverkan med företrädare inom området från ledningsskikt Försvarsmaktens Högkvarter (HKV) och utförare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Leda personalen i det dagliga arbetet och koordinera interna och externa produktionen och följa upp verksamhet. I arbetet kan ingå att företräda TVK Ledsyst i dialog med HKV inom området samt delta i sektionens interna arbete vad avser metodutveckling samt stödja arkitekter i deras kompetensområden.

Tjänsten innefattar följande uppgifter:

 • Leda, fördela och följa upp sektionens leveranser och produktion
 • Personal- och arbetsmiljöansvar
 • Ingå i avdelningens ledningsgrupp
 • Stödja avdelningschef med avdelningsgemensamma uppgifter

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av arbete i ledande och/eller chefsbefattning i verksamheter inom större organisationer med komplexa arbetsuppgifter
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom arkitekturområdet, gärna på enterprise- och domännivå
 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
 • God kunskap om it-infrastrukturområdet och modern it-arkitektur inklusive molnbaserade tjänster och it-infrastrukturer
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Du är målmedveten, social och drivs av att skapa förutsättningar för verksamheten att nå ställda mål. Du bidrar till att vidareutveckla och reformera arkitekturfunktionen inom en samhällsviktig verksamhet. Vidare är du engagerad, självgående, har förmåga att ta egna initiativ samt god analytisk förmåga. Samarbetsförmåga är en stark sida hos dig.

Din kommunikationsstil är rak och tydlig. Du är noggrann, har god planeringsförmåga och hög kvalitetsmedvetenhet. Då arbetet i perioder kan upplevas intensivt behöver du kunna strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet att leda verksamheter i förändring och tillväxt
 • Goda kunskaper inom ledarskap och förändringsledning
 • Certifiering inom it-arkitekturområdet
 • Ledning av komplexa uppdrag enligt allmänt vedertagna projektledningsmodeller
 • Kunskap inom agila arbetssätt
 • Praktisk arbetserfarenhet av arbete som it-arkitekt och/eller systemutvecklare i komplexa it-miljöer

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning, för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Patrik Nyström

Fackliga företrädare

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, I Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 maj 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan