Yrkesinformatör till Skaraborgs regemente, P 4

Om tjänsten

Vill du arbeta med att motivera, engagera och vägleda värnpliktiga och anställda till fortsatt engagemang i försvarsmakten? Trivs du i möten med nya människor och vill representera Försvarsmakten på mässor och event? Gillar du att ta ansvar, har stark drivkraft och tar egna initiativ? Är du intresserad av att utveckla Skaraborgs regementes förmåga att attrahera och engagera nya medarbetare? Då är du den vi söker!

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra P 4 rekrytering som är en del av P 4 HR avdelning. Där du arbetsleds av Rekryteringskoordinator och arbetar tätt tillsammans med skolinformatörer med fokus på P 4 och Försvarsmaktens rekryteringsmål för att växa och nå personaluppfyllnad i en orolig omvärld. 

Arbetsuppgifter
Som yrkesinformatör arbetar du ofta med flera uppgifter samtidigt. Du planerar, genomför och utvärderar yrkesinformation och attraktionsskapande event. Detta genom att möta värnpliktiga och anställda på förbandet och informera och attrahera till fortsatt engagemang både mot studier eller anställning. Du möter även allmänheten med rekryteringsmålgrupp i fokus på mässor och event.

Som yrkesinformatör ansvarar du för samarbetet med frivilligorganisationer och de kurser som sker på P 4. Du är även delaktig i att driva NVK vid förbandets inneliggande värnpliktskull.

Tjänsten ger goda möjligheter i att delta i olika moment/ övningar där både värnpliktiga och GSS/K deltar då du förväntas ha en god dialog med förbandets värnpliktskull samt anställda inför rekryteringskampanjer. Stort eget ansvar i att planera och genomföra dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning.
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande

 • Pågående eller tidigare anställning vid Skaraborg regemente.
 • Erfarenhet av informations- och attraktionsarbete.
 • Erfarenhet eller utbildning inom ledarskap, tex gruppchef, instruktör eller ungdomsledare.
 • Militärt förarbevis.
 • Intresse och/ eller kunskap att instruktörsförstärka grundutbildning vid behov.

Personliga egenskaper
Som person är du social, driven och gillar att tala med och inför andra människor. Du har lätt för att för att skapa kontakter och inge förtroende i olika sammanhang. Du är utåtriktad och kommunikativ och har lätt för att ta kontakt med andra människor. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra mot gemensamma mål.

Du planerar och driver ditt eget arbete på ett värdeskapande sätt. Du är duktig på att inspirera andra och ta eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K). Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Skövde
Tjänsteresor: Jobbet innebär en del resande inom regionen, oftast över dagen. Du kommer även att delta vid centrala mässor och event. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen eller information om rekryteringsprocessen kontakta:
Emelie Gruffman, Rekryteringskoordinator
076 850 05 35
emelie.gruffman@mil.se

Fackliga företrädare
Nås via försvarsmaktens växel 0505-451000
OFR/O Niclas Sköld
OFR/S Britt Dahlman
SEKO-F Christer Florin
SACO Victor Ore

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 maj 2024
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan