Västra militärregionen söker säkerhetsofficer, tillika stf AvdC till Underrättelse- och säkerhetsavdelningen, J2

Om tjänsten

Västra militärregionen söker säkerhetsofficer,tillika stf AvdC till Underrättelse- och säkerhetsavdelningen, J2

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som officer inom säkerhetstjänsten är din huvudsakliga uppgift planering, genomförande, rapportering och utvärdering av den regionala säkerhetsskyddstjänsten samt att planera och leda eller delta i kontrollverksamhet avseende säkerhetsskyddet inom militärregionen. Produktion av rapporter och bedömanden är en del av vardagen.

 

Du kommer att arbeta med att utveckla och följa upp säkerhetsfunktionen i samverkan med övriga delar inom FM. Det kan t ex handla om stöd till förband, skolor och centra med kompetens avseende säkerhetsskyddsåtgärder. Du kommer att delta i planeringsuppgifter inom staben. Du kommer att stödja avseende säkerhetsskyddstjänst vid övningar, skyddsobjektshantering, prov och försök samt biträda vid personutredningar. Du kommer att följa upp lagstiftning och regelverk inom militära säkerhetstjänsten samt utarbeta remissyttranden för ovanstående.

Även inhämtning och bearbetning av information, bedriva utredningar av säkerhetshotande verksamhet riktad mot Försvarsmakten, samt delge olika underlag för beslut i den militära säkerhetstjänsten inom Västra militärregionens markterritoriella ansvarsområde förekommer.

Befattningen innebär även tjänstgöring som ställföreträdande avdelningschef.

 

Kvalifikationer

Svenskt medborgarskap
Officer OF2/OF3
Körkort lägst klass B
Godkänd säkerhetsutbildning (Kurs för handläggare i säkerhetstjänst/KHS, säkerhetsofficerskurs/SOK,auktoriserad säkerhetschef eller motsvarande civil utbildning)

 

Meriterande

Tidigare tjänstgöring i säkerhetsbefattning i FM
Juridisk utbildning
God förmåga att använda IT-systemet IS Undsäk
God förmåga att arbeta självständigt och att planera,genomföra och slutföra projekt
Erfarenhet av stabsarbete

 

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, samt personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt och en god förmåga att planera, genomföra och slutföra projekt. Du ska vara noggrann och strukturerad samt ha ett utpräglat säkerhetsmedvetande. Du har en god samarbetsförmåga och är resultatinriktad då du förväntas ingå i flera arbetsgrupper. Tjänsten kräver att du har hög personlig integritet och förmåga att skapa och behålla förtroende.  

Övrigt:

Anställningsform: Yrkesofficer, Tjänstgöringens omfattning: 100%

Arbetsort: Skövde

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Vill du veta mer om befattningen kontakta C J2, mj Kenny Sörquist, 0500-46 50 00 (växel).

Fackliga representanter: Samtliga nås via växel 0500-465000

OFR/O, Göran Hjert

SACO, camilla Rosensköld

OFR/S, Minde Passby

SEKO-F, Lola Ahlgren

 

Sista ansökningsdag: 2024-06-01

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 maj 2024
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Västra Militärregionen - MR V
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan