Helikopterflottiljen söker IT-chef till Linköping.

Om tjänsten

Arbetsort:
Linköping


Beskrivning av arbetsplatsen:
Helikopterflottiljen är Försvarsmaktens helikopterresurs som levererar stöd till armén, marinen och övriga delar av flygvapnet, samt samhället i händelse av kris. Vi finns i Linköping, Luleå och Ronneby. I Linköping finns två skvadroner som flyger helikopter 15 och 16. Här finns också flottiljstaben, en basenhet samt ytterligare stödfunktioner. Hkpflj A6 ingår som en funktionsavdelning i flottiljstaben.

Hkpflj A6 leder sambands- och informationssystemstjänsten (SIS) vid Hkpflj. Hkpflj A6 funktionsleder även SIS-tjänsten vid Hkpflj samtliga enheter och har även en flygsäkerhetsroll inom militär luftfart.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Verka som Hkpflj IT-chef för flottiljens samtliga verksamhetsorter.

Leder Hkpflj IT-process med inriktning på långsiktiga mål och ansvarar för att flottiljens IT-verksamhet utvecklas och bedrivs på ett rationellt sätt och med rätt utbildad personal.

Tjänsten omfattar inget personalansvar.

Leder arbetet med anskaffning, implementering, underhåll och uppföljning av IT-system genom att:

 • samordna IT-projekt med stöd av utsedda expertanvändare och funktionsansvariga för system
 • ansvara för lokal ackreditering och lokala systemgodkännande av system inom Hkpflj
 • ansvara för sammanställning av Hkpflj systemlista
 • sammanställa verksamhetens behov till Flygstaben och till TVK Ledsyst, samordna införandet, ta fram utbildningsbehov, ta fram, följ upp och uppdatera SLA
 • genomför samordningsmöten med lokal FMTIS för att kommunicera förbandets behov och status på FMTIS resurs
 • ansvarar för metoden avseende Hkpflj IT-beställningar
 • genomföra övriga förekommande administrativa uppgifter inom avdelningen


Kvalifikationer:
Du har:

 • högskoleexamen inom IT alternativt annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • erfarenhet av IT på ledningsnivå
 • lägst B-körkort och är svensk medborgare


Meriterande kvalifikationer:
Erfarenheter av att arbeta i Försvarsmaktens (FM) processer, med FM Ledningsstödssystem och IT-frågor. IT-projektarbete och stabsarbete är också av värde. En god pedagogisk förmåga är önskvärd. Erfarenhet inom Försvarsmaktens signalskyddstjänst är meriterande.


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är ansvarstagande och noggrann, har mycket god samarbetsförmåga kombinerat med ett högt säkerhetsmedvetande. Du är driven och har god förmåga att kommunicera både i tal och skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Övrigt:
Anställningsomfattning är 100 % tillsvidare. Vi tillämpar provanställning 6 månader samt individuell lönesättning. Med befattningen följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i militär utbildning och övning i krigsorganisationen. Tjänsten är civil. Registerkontroll kommer att genomföras innan befattningen tillsätts.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C A6, Fv Henrik Lind, nås genom Hkpflj växel 013-28 30 00


Fackliga organisationer:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström, 0920-23 49 41
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist, 013-28 34 92
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson, 013-28 39 00
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell, 013-28 30 00

  

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-07.
Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan skall innehålla ett CV och ett personligt brev.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 maj 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan