Analytiker

Om tjänsten

Vårt erbjudande
Vi söker en analytiker till en spännande och händelserik miljö, i en växande organisation med ett viktigt uppdrag i samhället. Som analytiker är du med och påverkar den strategiska och operativa inriktningen av attraktions- och rekryteringsarbetet i Försvarsmakten.

Förutom intressanta arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad förmån är att vi har möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid. Vi har även bra flextidsavtal, föräldralön och möjlighet att studera på arbetstid med bibehållen lön.

Arbetsplatsen
Arbetsplatsen är resultat- och utvecklingsorienterad med en positiv framåtanda och består av medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter. Vår övergripande målbild är att skapa ett starkt och hållbart attraktions- och rekryteringsarbete för att säkerställa Försvarsmaktens roll och uppgifter i ett robust svenskt totalförsvar. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du bidrar till att utveckla och effektivisera Försvarsmaktens strategiska arbete kring attraktion och rekrytering kopplat mot Försvarsmaktens tillväxt.

Tyngdpunkten i rollen ligger på att ta fram beslutsunderlag som kan fungera som stöd för beslut om inriktning och prioriteringar avseende organisationens attraktions- och rekryteringsarbete mot samtliga personalkategorier och utvalda målgrupper. Det innebär att du kommer att strukturera, sammanställa och analysera data och information från olika källor samt presentera framkomna slutsatser både muntligt och skriftligt för ledningsgrupp och andra intressenter.

En viktig del i arbetet är att inrikta analysarbetet i samverkan och i samarbete med olika delar av Försvarsmakten på både strategisk och operativ nivå. Du verkar även för att bidra till metodutveckling och förbättrade arbetssätt.

KRAV:

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom relevant område för befattningen t ex inom datavetenskap/databehandling, statistik och marknadsföring eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Flerårig arbetslivserfarenhet som analytiker i en liknande roll.
 • Kunskap om både kvalitativa och kvantitativa analysmetoder.
 • Dokumenterad erfarenhet av att hantera, strukturera och presentera information från olika typer av datakällor.
 • Van användare av Office-paketet, framför allt Microsoft Excel och PowerPoint.
 • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med kollegor internt och externt. Du är en analytisk problemlösare som drivs av att arbeta med komplexa frågeställningar. Du har en god kommunikativ förmåga, som innebär att du är lyhörd likväl tydlig gentemot din omgivning. Du har en förmåga att kommunicera sammanställd information på ett pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Utöver detta är det också viktigt att du är noggrann och kan strukturera ditt arbete väl. Vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet vilket gör att du behöver vara flexibel och ha förmåga att växla mellan planerade och snabbt uppkomna uppgifter.

Meriterande

 • Erfarenhet av analysarbete inom offentlig sektor.
 • Eftergymnasial utbildning inom statistisk analys.
 • Erfarenhet av att leda analysarbete eller strategisk analys.
 • Erfarenhet av analysarbete inom kommunikation och/eller marknadsföring.
 • Erfarenhet av arbete i ett CRM-system.
 • Kunskap om databaser och query-språk som t ex SQL eller liknande.

Övrigt

Anställningsort: Stockholm
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Tester kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av
Jenny Högström, rekryterande chef, tel: 0723-868635

Fackliga representanter
SACO Camilla Robertsson
SEKO Åsa Karlsson
Försvarsförbundet, OFRS - Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson
Samtliga nås på telefon: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-03

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 maj 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan