Arméstaben söker stabsofficer planering

Om tjänsten

Vill du arbeta med planering av materiel i ”hjärtat av” Försvarsmaktens största försvarsgren armén? Är du en problemlösande, uppgiftsfokuserad och kommunikativ person som trivs med att ta eget ansvar? Är du nyfiken och vill utvecklas inom Försvarsmakten? Då är rollen som Stabsofficer planering inom TVK Mark i Arméstaben en befattning för dig. Välkommen med din ansökan!

Om enheten
Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten där Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår som en sektion i Rustningsavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande/ planering och materielunderhållsekonomi för markmateriel inom armén så väl som inom övriga försvarsgrenar/ stridskrafter, samt för att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

TVK Mark består av sju stycken systemdetaljer med ansvarsområden för Luftvärn, Soldatburna vapen, Fältarbetsmateriel, Indirekt eld, CBRN, Hjulfordon och Stridsfordon, samt tre detaljer som arbetar mer övergripande inom TVK organisationen. Dessa tre detaljer är Planeringsdetaljen, Stabsdetaljen och RPL (Regional Produktions Ledning). Planeringsdetaljen där du kommer vara placerad ansvarar för materielbehovsplanering (i GRO och KRO) samt ekonomisk planering och uppföljning.

Befattningen
Vid detaljen TVK Mark Plan har vi nu en ledig befattning som Stabsofficer planering med inriktning materielbehovsplanering. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete tillsammans med cirka tio kompetenta och trevliga kollegor inom planering och uppföljning avseende materielbehov och ekonomi.

Befattningen som Stabsofficer planering ansvarar tillsammans med övriga vid detaljen för analys, planering och uppföljning inom Försvarsmaktens stödprocess materiel- och förnödenhetsförsörjning (MOF). Det innebär att säkerställa att information når fram, används korrekt och bidrar till ett effektivt nyttjande av resurser så att rätt materiel når rätt brukare i rätt tid. Arbetet handlar många gånger om att se helheten och prioritera och föreslå lösningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utgöra arméstabens företrädare i dialoger, stabsarbete och funktionsledning avseende materielbehovsplanering inom armén, gentemot OrgE och övriga TVK/ TVA.
 • Utgöra arméstabens företrädare i dialoger och stabsarbete med Försvarsstaben avseende materielbehovsplanering på Försvarsmaktsnivå.
 • Utgöra TVK Marks företrädare, internt arméstaben, i diverse möten, beredningar och arbetsgrupper representerande materielbehovsplanering (både avseende GRO och KRO).
 • Funktionsledning och uppföljning inom TVK Mark avseende materielbehovsplanering.
 • Deltagande i utveckling av metoder och stödsystem inom funktionens ansvarsområde.

Befattningen innebär både komplexa och rutinmässiga arbetsuppgifter och därmed möjlighet för dig att växa in i rollen tillsammans med oss. Vi sätter värde på ett ömsesidigt förtroende, och du får frihet under ansvar att driva ärenden mot fastställda mål.

Krav

 • Yrkesofficer
 • Erfarenhet av arbete med materielbehovsplanering i FM (MFO/ LUKO), i stödsystemen PRIO och LIFT
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God kunskap i Officepaketet
 • B-körkort

Meriterande

 • Arbete med försvarslogistikplanering på regementsnivå eller i central stab
 • Arbete vid logistikenhet eller regementsstab (4-funktion)
 • Arbete med Teknisk tjänst eller MOF i Försvarsmaktens stödsystem LIFT och PRIO
 • Arbete med behovssättning/ materielbehovsplanering (MFO/ LUKO)
 • Tidigare arbete vid TVK, TeK eller FMV

Personliga egenskaper 
Som person har du en god förmåga att se helheter, planera och samspela med andra för att bygga nödvändiga bryggor mellan olika delar i verksamheten. Du är kreativ, problemlösande och uppgiftsfokuserad och har en god analytisk förmåga, är nyfiken och trivs med att utvecklas och utmanas. Kommunikativ, serviceinriktad och social är också egenskaper som stämmer väl in på dig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Mj Henrik Claëson, Detaljchef, telefon: 0500-46 57 04, e-post: henrik.claeson@mil.se

Fackliga företrädare (nås via FM växel 0505-45 10 00)

OFR/O – Tobias Brandt
OFR/S – Claus Dehlin
Saco-S – Karin Gällmo
SEKO – Benny Augustsson

Övrigt

Befattning: OF2, innehar du en annan grad är du välkommen med din ansökan.
Anställningsform: Tillsvidareanställning heltid (anställningen inleds med 6 månaders provanställning för dig som idag inte är anställd i Försvarsmakten)
Arbetsort: Enköping.
Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.
Resor, är en naturlig del i tjänsten, främst inom Sverige men även utrikes kan förekomma.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-14. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 maj 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan