Heavy Airlift Wing Combat Security (HAWCS) till HAW i Pápa, Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

HAW är en multionationell flottilj baserad I Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer. Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande fram till 2038. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 26 anställda i HAW och en i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 65 personer varav ca 12 skolbarn. 

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

HAWCS är ett team på 12 personer från Sverige, Norge, Nederländerna samt USA och ni deltar i strategiska och taktiska transportflyguppdrag tillsammans med en multinationell besättning. Du har en viktig roll där du är förbandets säkerhet- och skyddsansvarige.

Under själva uppdraget bevakar du flygplanet och materielen samt de passagerare som är ombord samt vid behov samordnar lokala resurser. Du gör även bedömningar av säkerheten på flygplatser, hotell m.m. och dokumenterar detta för att hjälpa ledningen i deras beslutsfattande. Uppdragen genomförs i olika klimatzoner världen över.
Du genomför också utbildning i vapentjänst.

Du ingår i Heavy Airlift Squadron (HAS) som består av piloter, lastmästare och HAWCS.

Kvalifikationer
• Specialistofficer (OR-6)
• Säkerhetsförbandsofficer eller motsvarande
• Dokumenterad färdighet i vapenhantering på AK 5 och pistol m/88
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
• Skjutinstruktör på eldhandvapen
• Uppfyller tilläggsprov FM FysS nivå 2/kondition och nivå 3/styrka

För att erhålla befattningen måste de medicinska och fysisk krav som finns vara uppfyllda. Prövning kommer att ske innan anställning/placering.

Meriter och önskvärda kvalifikationer
• SERE C utbildning
• Kompetens som instruktör inom militär närkamp
• Erfarenhet av arbete i internationell miljö

Personliga egenskaper
Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten utomlands innebär ställer stora krav på god samarbetsförmåga, social kompetens och flexibilitet. Du bör kunna ta initiativ, vara ansvarstagande och jobba självständigt samt fungera väl i grupp. 

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
• Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
• Arbetet innebär tjänstgöring på oregelbundna tider, ex dag, kväll, natt och helgdagar.

• Arbetet innebär också utbildningar och övningar i USA och Europa.

• Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds undervisning på Internationell skola i Pápa och/eller distansstudier (Sofia distans och Hermods).
• Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2025 och inriktas mot att omfatta 3-4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
• Utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse.
• Befattningen utgår från en gradnivå enligt Unit Manning Document (UMD) men kan tillsättas med en grad upp eller ned.
• Innan du påbörjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa.

• Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.

Upplysningar om tjänsten:
Via växeln 0510-47 70 00
C Internationella avdelningen, Roger Saxin

Fackliga företrädare:
Via växeln 0510-47 70 00
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
SACO, Ulf Svensson
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson

SEKO, Erling Svensson

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-23

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 maj 2024
  • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-06-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan