Fälttekniker till Skövde

Om tjänsten

Vi söker din kompetens!

Har du en utbildning inom el-tele, fordonsteknik, signalmekaniker eller har ett stort intresse för nätverks, och datakommunikation eller motsvarande yrkeserfarenhet? Då är det kanske dig vi söker! Försvarsmakten växer och behöver fler engagerade medarbetare. Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden.  

Om enheten 

FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, tjänsten är placerad vid GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.  

Avdelningen i Skövde består av tre sektioner, två Tele-sektioner och en IT-sektion med totalt ca 30 anställda. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Fältteknikers huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att genomföra tillsyn, installationer, felsökning och underhåll på system och materiel inom radiokommunikations- och fältsystem som Försvarsmakten använder för att kunna kommunicera. Fältsystem/radiokommunikation innefattar bland annat lös och fordonsinstallerad radio-, tele, och datautrustning samt antenner, kablage, 24V system och batterier (UPS). Du kommer jobba i ett team med tekniker som tillsammans arbetar till vardag inom Skövde garnison. Resor i tjänsten för utbildning och jobb förekommer.  

Vi erbjuder dig följande  

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:  

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål. 
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal   
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder. 
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB 
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning. 

Kvalifikationer 

 • Gymnasial utbildning inom området el, tele, data, fordons-el och eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. 
 • B-körkort (manuell växellåda) 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är flexibel och noggrann och som trivs med stort eget ansvar, du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Med ett stort teknikintresse ser vi att du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom teknikområdet. Vi ser att du gillar ett arbete med varierande arbetsuppgifter och växlande tempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande 

 • Några års yrkeserfarenhet inom områdena el, tele, nätverks- datakommunikation, fordonstekniker med inriktning felsökning på bilens datorsystem eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig 
 • Militär erfarenhet som signalmekaniker 
 • Kännedom om Försvarsmaktens sambandsmateriel  
 • Godkänd klättringsutbildning för arbete med stor nivåskillnad enligt AFS 2019:3 71§ 
 • BE/CE körkort 

Övrigt 

Civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning. 
Arbetsort: Skövde 

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. 

I Försvarsmakten benämns befattningen teleingenjör. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Upplysningar 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Petter Schröder.  

För information om anställningsvillkor kontakta Personalhandläggare Emily Kock.  

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

 

Fackliga företrädare 

SACO Agnetha Landquist 

OFR/S Martin Sparr 

SEKO-F Matz Felix 

OFR/O Heikki Videll

 

Samtliga nås via växeln på 019-393 500 

 
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 maj 2024
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan