Logistikansvarig med operativ inriktning

Om tjänsten

Befattningen innebär ansvar för att samordna verksamhetens logistiska aktiviteter inom alla verksamhetsområden, med en tydlig tyngdpunkt på det operativa. Begreppet logistik omfattar i huvudsak flöden och transporter (materiel, fordon osv), men även materilunderhåll, verksamhetersplatser och sjukvård. Befattningen utgör länken mellan funktionsnivån och verksamhetsnivån bl.a. genom att vara väl insatt i tillgängliga logistiklösningar och verksamhetens behov. Befattningen är en naturlig del av verksamhetens planering av såväl operationer som verksamhetsledning. 

Befattningen innebär en hög grad av samverkan, internt och externt - nationellt och till del internationellt. Arbetet är huvudsakligen ledning och styrning av logistiken inom verksamheten, men inte utan praktiska inslag. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samordnar verksamhetens logistik
 • Deltar i verksamhetens operativa planering
 • Samverkan internt inom egen verksamhet samt med delfunktioner inom logistik
 • Stödjer vidareutveckling av den centrala logistikfunktionen
 • Implementera logistiken i verksamhetens fastställda processer och bidra till processutveckling

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av internationella insatser
 • Erfarenhet av riskhantering och arbete med höga säkerhets- och sekretesskrav
 • Erfarenhet av planerings- och stabsarbete
 • Mycket goda färdigheter i såväl svenska som engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av indirekt och direkt ledarskap
 • God kännedom kring underrättelsesamhället samt underrättelse- och säkerhetstjänst i övrigt
 • Brett kontaktnät inom Försvarsmakten och för verksamheten relevanta myndigheter
 • Tidigare erfarenhet av samverkan
 • Färdigheter i engelska avseende logistik
 • Erfarenhet av operativ logistik, gärna inom transport

Personliga egenskaper:

Som person tar du ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du tar inititativ, håller tidsramar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare är det av stor vikt att du arbetar bra med andra, lyssnar, kommunicerar, är trygg och stabil med god självinsikt. Du har gott omdöme och kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Logistik 37050” i ämnesraden.

Ansökan med personligt brev och CV här nedan alternativt per post till

Försvarsmakten
Must Ledk HR
107 85 Stockholm

Märk din ansökan ”Logistik 37050 ”Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-20. Urval sker löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan