Must söker analytiker med inriktning mot GEOINT/IMINT till inhämtningsfunktionen

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi trivs på jobbet men för oss är det viktigt att arbetet går bra att kombinera med vardagen och livet utanför och vi tillämpar därför flextid. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som bland annat inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid. Det finns också mycket goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor arbetar du med att identifiera och analysera hot mot Sverige och svenska intressen genom att inhämta, bearbeta och analysera olika informationsmängder från exempelvis öppna källor och olika bildmaterial. I arbetsuppgifterna ingår även att samverka internt med andra delar av Försvarsmakten och externt med andra myndigheter och internationella partners. Som analytiker förväntas du också redovisa ditt arbete både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Krav

 • Akademisk examen, officersexamen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God förmåga till analys och ett strukturerat och källkritiskt förhållningssätt.
 • God samarbetsförmåga.

 

Meriterande

 • Erfarenhet av underrättelsetjänst.
 • Erfarenhet av GEOINT/IMINT
 • Erfarenhet av informationsteknologi och strukturerad informationsinhämtning från internet.
 • Erfarenhet av bildanalys/bildtolkning, fjärranalys och/eller geografiska informationssystem (GIS)
 • Erfarenhet av datadriven analys.
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska, där ryska är särskilt meriterande.
 • Allmänkunskap om Ryssland.
 • Kunskap om militär verksamhet och förmågeutveckling.
 • Erfarenhet av programmering.

 

Personliga egenskaper

Du som person är allmänbildad, nyfiken och kreativ samt har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Du har en god kommunikationsförmåga och är prestigelös. Vidare har du god förmåga att initiera och driva egna ärenden. Som person tror du på kontinuerlig utveckling och du vill gärna lära dig nya saker. Tjänsten kräver gott omdöme, hög integritet och starkt säkerhetsmedvetande. Att vara strukturerad och kunna hantera många saker parallellt och ibland på kort tid är en förutsättning. Du ska också kunna företräda myndigheten både nationellt och internationellt. Du ska kunna prioritera ditt arbete och lösa uppgifter inom avdelad tid. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm och tillträde sker enligt överenskommelse. I tjänsten förekommer resor nationellt och internationellt med varierande längd. Denna tjänst medför att du blir krigsplacerad. 

Arbetet utförs huvudsakligen under kontorstid men beredskap och förändrade arbetstider förekommer. Distansarbete är inte möjligt.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester. 

Upplysningar

Upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se. Skriv ”Analytiker GEOINT” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 maj 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2024-06-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan