Kundmottagare till Teknisk avdelning vid Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Skaraborgs flygflottilj, F 7 söker kundmottagare till Teknisk avdelning vid Logistikenheten på F 7.

Den tekniska avdelningen samordnar teknisk tjänst för mark- och basmateriel inom garnisonen. Avdelningen är indelad i en teknisk kundmottagning (TKM) som är garnisonens huvudsakliga hänvisning beträffande materielunderhåll för mark- och basmateriel, tekniskt system stöd (TSS) som är garnisonens kompetenscentrum med djupa kunskaper kring förekommande materielsystem inom garnisonen och en nystartad mekanikerskola (MekS) som har i uppgift att utbilda både anställd personal och värnpliktiga på tekniska system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kundmottagare är din huvudsakliga arbetsuppgift att bemanna en kundmottagning. Stor del i denna uppgift är att ta emot, bereda och prioritera garnisonens underhållsbehov,upprätta, återrapportera samt göra avslut på beställningar.Arbetet kräver att man har en god dialog med olikaunderhållsbeställare.

Stor del av beställnings- och redovisningsarbetet genomförs i försvarsmaktens IT-system PRIO (SAP) samt LIFT. Uppgifterna ska lösas i samtliga beredskapsnivåer (fred, kris och krig). Arbetet innebär även medverkan i drift och underhåll på garnisonens vårdanläggningar.

Kvalifikationer:

 • Gymnasieutbildning med produktion-/fordonsteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Goda datorkunskaper
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Körkort B för manuell låda

Meriterande:

 • Genomförd värnplikt eller tidigare arbete i FM
 • Erfarenhet av arbete som kundmottagare eller motsv.
 • Erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker/mekaniker
 • Kunskaper i FM stödsystem PRIO/LIFT
 • Högre körkortsbehörighet C/CE/D

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla.Du är noggrann och prestigelös, en god lagspelare som är van att samarbeta med andra men har också förmågan att arbeta självständigt. Du har ett bra ordningssinne och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper!

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, lägsta inplacering vid uppfyllnad av kravprofil är 29 000

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längretjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Johan Carling, tfn 0505-45 10 00

Fackliga representanter:

OFR/O, Jan Möller
OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

 Samtliga nås via växel: 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-17. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 maj 2024
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan