Enhetschef till Managementenheten, Militärhögskolan Karlberg

Om tjänsten

Är du en engagerad, trygg och kommunikativ chef? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den vi söker.

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar för träning får du på köpet.

 

Om avdelningen

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten och vi jobbar med både klassrumskurser och nätbaserat lärande.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för ledning, planering, genomförande och uppföljning av arbetet vid enheten: lång- och kortsiktig planering, formulera mål för verksamheten och följa upp dessa, samt leda enhetens ledningsgrupp. Vidare är du direkt underställd förbandschefen och ingår denneschefsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer vid MHS Karlberg.

I din roll som enhetschef ansvarar du för den övergripande planeringen och uppföljningen av ManE:s produktion och uppdrag, samt säkerställer att inkomna och uppkomna ärenden och uppgifter omhändertas. Du arbetar med att utveckla ManE:s interna arbetssätt och att implementera dessa.

Du kommer att ha många kontaktytor och för en löpande dialog med representanter för olika delar av Försvarsmaktens organisation och för delområdesansvariga inom utbildningsområde management.

 

Kvalifikationer

Yrkesofficer, lägst OF 3
Erfarenhet av att vara chef över chefer (indirekt ledarskap).
Flerårig erfarenhet av arbete som chef med verksamhets-, budget- och personalansvar och dokumenterat god ledarskapsförmåga.
God förmåga att utrycka sig i tal och skrift.

 

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom FM stödprocess Utbildning.
Flerårig erfarenhet av att analysera verksamheters kompetensbehov och föreslå lösningar för kompetensutveckling.
Flerårig erfarenhet av strategiskt arbete med kompetensutvecklingsfrågor på central nivå i en stor organisation.

 

Personliga egenskaper

För att trivas i din roll som chef för Managementenheten ska du som person vara ansvarskännande, ha ett tydligt ledarskap och en god självkännedom. Du har en god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du samverkar och samarbetar effektivt med andra. Du har en väl utveckladkommunikationsförmåga och kan göra egna prioriteringar och avvägningar i situationer som kräver detta. Du är bra på att skapa struktur samt planera och följa upp ditt eget och enhetens arbete. Ditt engagemang i ledarskapet är stort och det utvecklande ledarskapet (UL) är självklart för dig. Du kan balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet och på det sättet erbjuda enhetens medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö. Stor vikt vid tillsättandet kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

 

Övrigt

Anställningstyp: Tjänsten är en militär tillsvidareanställning på heltid i nivå OF 4.

Placering: Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna.

Tillträdesdatum 2024-08-05, eller enligt överenskommelse.  

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Resor förekommer i tjänsten.

 

Förfrågningar om befattningen kan göras till HR-chef, Fredrik Ekholm 070-302 76 74.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2024-07-05. Din ansökan ska innehålla cv och personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Fackliga företrädare

Officersförbundet, Johan Danko

Försvarsförbundet, Stefan Ragnebrink

SACO, Carla Vila Verde Vidén

SEKO, Åsa Karlsson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-514 390 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 juni 2024
  • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-07-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan