Stabsassistent till Materielsektionen (GSS/K) vid Arméstaben

Om tjänsten

Vi erbjuder en utvecklande roll som stabsassistent där du kommer få en bred inblick i arbetet vid Arméstaben och materielanskaffning i Försvarsmakten!

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med arbetet att fortsatt utveckla arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.

Armén – när och där det avgörs! 

Rekryterande enhet
Materielsektionen ansvarar för att planera och leda tillförsel av materiel och system som används på marken till hela Försvarsmakten. Försvarsmakten är under brant tillväxt med ett stort behov av tillförsel och omsättning av materiel och system varför sektionen är i behov av tillväxt.

Utöver den nytillkomna befattningen som stabsassistent består Materielsektionen av ca 15 materielområdesansvariga (MOA) och efter årsskiftet en controller. För att du ska få en bättre förståelse för vad din sektion arbetar med, beskrivs MOAs arbetsuppgifter nedan. Respektive MOA arbetar i sin tur mot olika materielsystem, som till exempel stridsfordon, luftvärn och hjulfordon.

Arméchefen (AC) är materielområdesansvarig chef (MOAC) för den materiel som är armén tilldelad. Materielområdesansvarig (MOA) ansvarar och företräder MOAC och är därmed av AC utsedd till ägarföreträdare (ÄF) för materielsystemen över hela dess livscykel, från första idé till dess att systemen tas ur bruk och avvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Stabsassistent

Som stabsassistent vid Materielsektionen blir du en nyckelspelare i att stödja arbetet att anskaffa materiel till Försvarsmakten. Huvuduppgiften är att stödja och till del koordinera sektionens administrativa uppgifter och att vara behjälplig i det dagliga stabsarbetet vid sektionen. Du får utföra praktiska förberedelser och efterarbeten vid möten och besök. Arbetet sker i nära samarbete med sektionens personal och andra stabsassistenter vid avdelningen som även de är under rekrytering.

I anställningen ingår att delta i uppföljning, möten och verksamhet, vilket ibland sker på annan ort.

Vi frågade vår kollega och stabsassistent Richard hur han skulle beskriva hur det är att arbeta på Arméstaben:

”Arméstaben och arbetet vid den är unikt i sitt slag då AST som organisation är den styrande enheten för den största försvarsgrenen. På exempelvis bataljons- eller kompaninivå får man agera inom ramarna för det taktiska och lokala – vid Arméstaben får man istället ta del av det strategiska, långsiktiga arbetet. Det ger en inblick i arméns varierande verksamhet och som individ kommer man i kontakt med både spännande funktioner som människor. I och med Arméstabens variation finns goda möjligheter till både horisontell och vertikal förflyttning inom organisationen.”

Kvalifikationer

 • Fullgjord militär grundutbildning alternativt värnplikt
 • Gymnasieexamen
 • B-körkort

Meriterande

 • Gruppchefsutbildning från värnplikten/grundutbildningen
 • Kunskaper i Försvarsmaktens IT-system, PRIO, VIDAR, SWECCIS, ISUS
 • Goda kunskaper i engelska
 • God användarfärdighet i Word, Excel, PowerPoint och Outlook
 • Genomförd grundkurs i stabstjänst

Personliga egenskaper

 • Trygg i att arbeta självständigt
 • Ansvarsfull, noggrann och lojal
 • Initiativtagande
 • God samarbetsförmåga
 • Flexibel

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningsnivå: OR5, besitter du en annan nivå är du även då varmt välkommen med din ansökan.

Lön: Individuell lönesättning

Anställningsform. Tidsbegränsad anställning enligt avtal för anställning av gruppbefäl, soldater, sjömän inom Försvarsmakten (GSS/K). Det innebär en tidsbegränsad anställning upp till åtta år med möjlighet till förlängning ytterligare fyra år.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning om det är din första anställning som GSS/K.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontaktas:
C Materielsektionen, Övlt Mattias Johnsson. Nås via Försvarsmaktens växel 0171-15 70 00

Fackliga företrädare (nås via FM växel 0171-15 70 00)
AST OF: Tobias Brandt
OFR/S: Claus Dehlin
AST Saco-S: Karin Gällmo
SEKO: Benny Augustsson

I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-24. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 maj 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan