Arméstaben TVK Mark söker detaljchef

Om tjänsten

Ett av Arméstabens fokusområden är att bygga den nya Armén. En armé som har kraftsamlar på Arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder Arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i Armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera Arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska.

TVK Mark

Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten där Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår som en sektion i Rustningsavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

TVK Mark består av sju stycken systemdetaljer med ansvarsområden för Luftvärn, Soldatburna vapen, Fältarbetsmateriel, Hjulfordon, Stridsfordon, Indirekt eld, Bandvagn och CBRN, samt tre detaljer som arbetar mer övergripande inom TVK organisationen. Dessa tre är Planeringsdetaljen, Stab och RPL (Regional Produktions Ledning). För att kunna ta det sammanhållna vidmakthållandeansvaret som följer av FM tillväxt kommer TVK Mark inom de närmaste åren växa från ca 90 till ca 115 medarbetare.

Om tjänsten

Tjänsten som detaljchef över planeringsdetaljen innebär att du arbetar inom försvarsmaktens materielprocess och materielförsörjning. I din roll är du stabsmedlem i arméstaben. Du planerar och leder detaljens verksamhet samt driver dess utveckling. Du utövar arbetsgivaransvar och du stödjer sektionschefens lösande av sektionens uppgifter.

Rollen innebär varierande och i vissa fall komplexa arbetsuppgifter med egna ansvarsområden men du kommer även samarbeta med andra, inom sektionen och staben men även mot högkvarteret. Ditt huvudsakliga ansvarsområde ligger inom materielbehovsplanering, materielunderhållsplanering och ekonomi för materielförsörjning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Personal-, verksamhets- och budgetansvar för detaljen. Där detaljen främst ansvarar för Arméns materielbehovsplanering, materielunderhållsplanering och ekonomi för materielförsörjning.
 • Stödjer C TVK Mark i sin ledning och uppföljning av verksamheten vid sektionen.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer, OF3 alternativt SO8
 • Arbetat i chefsbefattning inom teknisk tjänst eller FM logistik
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort lägst klass B

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom materielbehovsplanering/MFO och/eller försvarsekonomi.
 • Arbete med försvarslogistikplanering
 • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning
 • Arbete vid annat TVK/ Logistikenhet eller Regementsstab.
 • Erfarenhet från arbete inom teknisk tjänst eller MOF i Försvarsmaktens stödsystem Lift och PRIO.
 • Erfarenhet av materielunderhållsplanering
 • Erfarenhet av central stab, gärna inom områdena teknisk tjänst och logistik.
 • Erfarenhet av arbete inom materielförsörjning och materielprocesser
 • Arbetat med planering och kravställning i flera tidsperspektiv.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och lätt för att bygga kontaktnät. Du är lyhörd, handlingskraftig och klarar av att arbeta under press. Vidare är du självständig, initiativrik, har god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du är drivande, trivs i rollen som chef och har goda ledarerfarenheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Fackliga företrädare (nås via FM växel 0505-45 10 00)
OFR/O: Tobias Brandt
OFR/S: Clarence Arnstedt
SACO: Karin Gällmo
SEKO: Benny Augustsson

Upplysningar om tjänsten

Övlt Caroline Norenborg, C TVK Mark
Telefon: 070-6829747
Mail: caroline.norenborg@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef, Marie Levin. Nås på marie.levin@mil.se

Övrigt
Befattningsnivå: OF3
Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänsteresor: Främst nationellt och sporadiskt internationellt

I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-26. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev (max 1 sida).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 juni 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan