Processledare inom rekrytering

Om tjänsten

 

Försvarsmakten ska växa avsevärt kommande år för att bli ett starkare försvar som möter varje hot och klarar varje utmaning. Du kommer i rollen som processledare att få möjligheten att driva, koordinera och påverka utveckling av HR-arbetet inom Försvarsmakten för att vi ska bli så bra vi bara kan. Tillsammans med seniora HR-kollegor omsätter ni strategisk vilja till operativt arbete. Med din erfarenhet, din initiativkraft och din förmåga att förändringsleda kommer du få möjligheten att samarbeta på flera olika nivåer i organisationen. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som processledare rekrytering kommer du fungera som ett nära stöd till processägaren. Genom att du är lyhörd för vilka resultat som ska uppnås inom verksamhetsområdet har du möjligheten att vara rådgivande inom vilken utveckling som är nödvändig för att säkerställa morgondagens produktionsmål.

Syftet med process rekrytering är att säkerställa ett effektivt och verksamhetsgemensamt arbetssätt samt tydliggöra hur Försvarsmakten som arbetsgivare och myndighet ska arbeta med att attrahera och rekrytera medarbetare. Försvarsmaktens organisation ska vara bemannad med personal tillgänglig att tjänstgöra inom myndighetens uppdrag med rätt person, i rätt tid, på rätt plats, och med rätt kompetens.

För att uppnå det ska processen leda till att Försvarsmakten arbetar enhetligt och följer de lagkrav vi har som myndighet vid rekryteringar. Den ska underlätta för chefer och rekryterar att göra rätt samtidigt som vi behöver följa den digitala utvecklingen inom området.

Förståelse för Försvarsmaktens kärnverksamhet och våra interna lednings- och styrningsprinciper är en viktig faktor för att lyckas i befattningen. Att processledarna genom ett enhetligt arbetssätt kan beskriva utvecklingsverksamheten, dess resursbehov och förväntade resultat är avgörande för att vi ska upplevas som trovärdiga. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom HR-området, alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete med strategiska frågor inom rekrytering i en större organisation.
 • Erfarenhet av projekt- och/eller förändringsledning.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska.

 

Personliga egenskaper
Du har ett intresse av HR med förmåga att fånga upp idéer och kunskap från HR-professionen som varje dag får feedback från chefer och medarbetare på hur väl HR möter organisationens behov. Du behöver vara initiativrik och ansvarstagande likväl samarbetsvillig och lyhörd, då arbetet präglas av lika mycket självständigt arbete som förmåga att vara en god lyssnare och relationsskapande för att lyckas driva förändring. Försvarsmakten är en stor organisation med en komplex ledning vilket gör att du även behöver ha god organisationsförståelse för att fånga upp såväl strategisk vilja som högre lednings produktionskrav. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av rekryteringsprocessen i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av att ta fram rutiner och metoder inom HR-området.
 • Erfarenhet av kravställning kopplat till IT-verktyg.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Provanställning om 6 månader tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Lön: Individuell lönesättning
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Martina Wejdrup, 010-823 78 75

Fackliga företrädare
SACO - Anders Kejnell
SEKO - Åsa Karlsson                                
OFRO - Arne Nilsson
Försvarsförbundet – OFR/S - Kjell Tetzlaff

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

På grund av tekniska skäl behöver du bifoga ett dokument under personligt brev, men eftersom vi använder oss av urvalsfrågor så är du välkommen att bifoga ditt CV två gånger.


Välkommen med din ansökan senast 2024-06-19. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan