Läkare till Försvarshälsan Bodens Garnison

Om tjänsten

Försvarsmakten växer och därför söker Försvarshälsan nya medarbetare – vill Du bli en del av vårt team?

Vi bedriver företagshälsovård för anställda samt hälso- och sjukvård inklusive daglig sjukvård för värnpliktiga/kadetter. Vårt uppdrag är att stötta Bodens Garnison med försvarsmedicinsk förmåga och ständigt arbeta med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt och förtroendefullt stöd till verksamheten på organisations-, grupp-, och individnivå. Vi arbetar hälsofrämjande, förebyggande, och rehabiliterande.

På Försvarshälsan i Boden arbetar totalt 26 personer bestående av läkare, sjuksköterska, psykolog, fysioterapeut, medicinsk sekreterare, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör.
Vi arbetar med stor framåtanda där vi förfinar arbetssätt och metoder för att vi tillsammans med dem vi är till för ska uppnå bästa resultat. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som läkare vid Försvarshälsan kommer du att utföra medicinska bedömningar på primärvårdsnivå, genomföra medicinska kontroller och tjänstbarhetsbedömningar, delta i rehabiliterande insatser, t ex rehabiliteringsmöten, utreda missbruksproblematik, utbilda och genomföra rådgivningsinsatser på individ- och gruppnivå, samt delta i tvärprofessionella team med t ex sjuksköterska, fysioterapeut och psykolog. I arbetet som läkare ingår även medverkan på försvarsmaktens övningar.

Kvalifikationer
-Legitimerad Läkare med specialistutbildning inom t.ex. allmänmedicin, företagsläkare, eller annan relevant utbildning eller kompetens.
-God förmåga att arbeta självständigt såväl som i team med andra professioner.
-Du har minst tre års klinisk erfarenhet inom ditt specialistområde.
-God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (Svenska/Engelska).
-Körkort lägst B.

Personliga egenskaper
Som person är du driven, har hög integritet och är prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, initiativrik och serviceinriktad. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Du har ett flexibelt arbetssätt och en vilja att utveckla verksamheten framåt. Försvarshälsan har många samverkanspartners vid förbanden och inom försvarsmedicin, därför söker vi dig med både god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
-Erfarenhet av företagshälsovård och/eller allmänmedicin.
-Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och projekt.
-Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård exempelvis akut sjukvård och prehospital vård.
-Erfarenhet av arbete gällande lagar och regler inom medicin- och arbetsmiljöområdet.
-Erfarenhet av avvikelsehantering och händelseanalyser.
-Kunskaper i försvarsmaktens olika applikationer så som PRIO, Emilia och VIDAR.
-Genomförd värnplikt
-Erfarenhet av internationell tjänst

Övrigt 

Anställningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid (40t/v) Till största delen förlagd till dagtid vardagar, men schemalagd tjänstgöring under andra tider kan förekomma. I tjänsten ingår 3h fysisk träning på arbetstid.

Arbetsort: Boden

Resor i tjänsten förekommer
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse efter godkänd registerkontroll
Möjlighet till internutbildning och kompetensutveckling inom försvarsmedicinska området. Individuell lönesättning tillämpas

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Tf verksamhetschef Maria Runelöf, Försvarshälsan Boden tel 070-585 92 98, Läkare Helena Stjärnholm tel 070-206 85 39

För information om rekryteringsprocessen kontakta:Tf verksamhetschef Maria Runelöf, Försvarshälsan Boden tel 070-585 92 98

Fackliga företrädare – nås via Försvarsmaktens växel 0960-15000

OF-Bothnia, Mikael Lundsten
Försvarsförbundet, Annelie Forshage
Seko Försvar, Susanne Thunberg
SACO F, Björn Astermo

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Personuppgiftsbehandling i LIME CRMNär du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. Förinformation om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter;https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 maj 2024
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente – I 19
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-06-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan