Verksamhetsutvecklare

Om tjänsten

 

Är du en senior registrator som letar nya utmaningar? Vill du vara med och utveckla Försvarsmakten? Vill du ligga i framkant och arbeta med informationsstrategiska frågor inom Försvarsmakten? Vi sammanhåller flera Försvarsmaktsgemensamma uppgifter inom vårt ämnesområde och möts ständigt av nya spännande uppdrag. Till exempel framtagande av övergripande intruktioner för expeditionstjänsten och Natomedlemskapet. Hos oss får du möjlighet att förbättra och utveckla verksamheten.

Om enheten
Informationsförvaltningssektionen ingår i Juridiska avdelningen som är en del av Försvarsstaben. Vid sektionen arbetar verksamhetsutvecklare och arkivarier sida vid sida. Under chefsjuristens sakområdesansvar för informationsförvaltningen i Försvarsmakten har vi till uppdrag att leda och samordna arkiv- och expeditionstjänsten. Vi är idag strax över tio medarbetare vid sektionen. Sektionen har en övergripande roll och ser till att handläggare, registratorer och arkivarier får förutsättningarna att göra rätt ur ett förvaltningsperspektiv. Försvarsmakten hanterar stora mängder information som är av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera och vi befinner oss i en expansiv fas inom flera områden. Därför behövs du!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda och samordna pågående utvecklingsarbeten huvudsakligen inom registratur men även inom arkiv
 • Medverka i strategiska utredningar
 • Delta i planering och utveckling av avdelningens arbete
 • Arbeta med informationsförvaltning, bland annat genom framtagning/uppdatering av styrande dokument och rutiner, utbildning och utredning av regelverkstillämpning
 • Utveckla, förbättra och säkerställa kvaliteten på informationsförvaltningen i Försvarsmakten

KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom området, alternativt diplomerad registrator eller annan vidimerad utbildning inom registratur
 • Arbetat som registrator inom offentlig förvaltning
 • Mycket goda kunskaper om informationsförvaltning
 • En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du är strukturerad, lösningsorienterad med förmåga att se helhetsperspektiv samt att du har lätt för att knyta kontakter. Vi tror också att du kan arbeta självständigt likväl som i grupp. Du behöver känna dig trygg i att ha eget ansvar för uppgifter och trivas med att leda arbetsgrupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
 • Projektledarkompetens
 • Arbetat med verksamhetsutveckling inom området
 • B-körkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tester kan komma att användas i urvalsprocessen.
Resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Victor Kjellberg

Fackliga företrädare
OFR/O: Arne Nilsson
Försvarsförbundet, OFR/S: Kjell Tetzlaff
SACO: Anders Markow
SEKO Försvar: Liselott Larsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-07-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juni 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-07-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan